ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποιήσεις στις 10 & 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη

Σε «πορεία σωτηρίας της δημόσιας Υγείας» καλεί η ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου με αφετηρία στις 8.30πμ το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και τελικό προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της (διαβάστε το πλήρες κείμενο): «Αυτή την περίοδο το Σύστημα αντί να αθροίζει δυνάμεις αποδυναμώνεται εκ των έσω. Έχουν εκδοθεί πάνω από 7000

Σε «πορεία σωτηρίας της δημόσιας Υγείας» καλεί η ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου με αφετηρία στις 8.30πμ το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και τελικό προορισμό το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της (διαβάστε το πλήρες κείμενο): «Αυτή την περίοδο το Σύστημα αντί να αθροίζει δυνάμεις αποδυναμώνεται εκ των έσω. Έχουν εκδοθεί πάνω από 7000 αναστολές εργασίας από Νοσοκομεία, ΕΚΑΒ, Πρωτοβάθμιες υπηρεσίες. Επίσης έχουμε περί τις 1000 παραιτήσεις για συνταξιοδότηση. Αναμένεται να εκδοθούν εκατοντάδες ακόμη αναστολές εργασίας μετά από απορρίψεις αιτημάτων εξαίρεσης του εμβολιασμού στις αρμόδιες Επιτροπές ή μετά από την επιστροφή όσων λείπουν με νόμιμη άδεια (αναρρωτικές κ.α.) ή μετά το πέρας του εξαμήνου νόσησης.
Χάνεται εξειδικευμένο προσωπικό χωρίς να αντικαθίσταται».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: «Ο αγώνας μας θα είναι μακρύς. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πλήρη απορρύθμιση της Δημόσιας Υγείας με τις αναστολές καθηκόντων για να υλοποιηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του συστήματος.
Να πάρουν πίσω την απόφαση αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων συναδέλφων. Με δύο rapid test την εβδομάδα και τα μέτρα προστασίας είναι ασφαλείς παράλληλα με το υψηλό καθολικό ποσοστό εμβολιασμού
Διεκδικούμε
-Άρση όλων των αναστολών εργασίας
-Ένταξη στα ΒΑΕ
-Μονιμοποίηση εκτάκτων
-Εργατικό Ατύχημα ο θάνατος από κορoνοϊό
-Αύξηση μισθών
-Ισχυρή Δημόσια Υγεία
-Υγειονομικό επίδομα

Προκηρύσσουμε
Στάση εργασίας 7.00πμ – 3.00μμ για τα Σωματεία Μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας και καλύπτουμε κάθε κινητοποίηση Σωματείου της χώρας προς διευκόλυνση συμμετοχής στις κινητοποιήσεις.
Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18.00 στο Άγαλμα Ελευθερίου Βενιζέλου».

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν