Παρεμένει δασική με τελεσίδικη απόφαση η περιοχή του Λόφο Κοπανά στο Βύρωνα

Παρεμένει δασική με τελεσίδικη απόφαση η περιοχή του Λόφο Κοπανά στο Βύρωνα

Μετά από πολλούς μήνες κινητοποιήσεων, αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας και δικαστικής μάχης, η περιοχή του λόφου του Κοπανά, παραμένει δασική. Στο λόφο βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις, το θέατρο Βράχων και ζώνες πρασίνου. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Βύρωνα: «Την Μεγάλη Τετάρτη 12-4-2023 εξετάστηκαν από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, οι αντιρρήσεις των ιδιωτών διεκδικητών της έκτασης,

κοπανας

Μετά από πολλούς μήνες κινητοποιήσεων, αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας και δικαστικής μάχης, η περιοχή του λόφου του Κοπανά, παραμένει δασική. Στο λόφο βρίσκονται αθλητικές εγκαταστάσεις, το θέατρο Βράχων και ζώνες πρασίνου.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Βύρωνα: «Την Μεγάλη Τετάρτη 12-4-2023 εξετάστηκαν από την αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος, οι αντιρρήσεις των ιδιωτών διεκδικητών της έκτασης, κατά του Δασικού Χάρτη του Δήμου Βύρωνα. Ο Δήμος του Βύρωνα παραστάθηκε στη διαδικασία δια της Νομικής του Υπηρεσίας, προκειμένου να υποστηρίξει ενώπιον της Επιτροπής τον δασικό χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά και της ευρύτερης περιοχής, καταθέτοντας υπόμνημα με το οποίο αντέκρουσε τα επιχειρήματα των φερόμενων ιδιοκτητών.

Όπως έγινε γνωστό χθες, η Επιτροπή με την απόφασή της (ΑΔΑ: 9Φ1Ζ4653Π8-ΦΒ8), απέρριψε συνολικά τις αντιρρήσεις των ιδιωτών και σφράγισε τελεσίδικα τον δασικό χαρακτήρα της περιοχής».

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης: «Η εξέλιξη αυτή μας δικαιώνει στον αγώνα που δίνουμε αδιάκοπα για να προασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του λόφου Κοπανά. Η συγκεκριμένη απόφαση σημαίνει ότι η διεκδικούμενη από τους ιδιώτες έκταση στο Λόφο Κοπανά είναι δασική, με ότι αυτό συνεπάγεται, ανεξαρτήτως από το ποια θα είναι η απόφαση του Αρείου Πάγου, στην αίτηση αναίρεσης της απόφασης του εφετείου που έχουμε καταθέσει. Μπορούμε να πούμε ότι είναι μια νίκη στον αγώνα για την προάσπιση του Λόφου Κοπανά, τον οποίο συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση».

Σχετική είδηση

Αντιδράσεις στο Δήμο Βύρωνα για να μην ιδιωτικοποιηθεί ο λόφος του Κοπανά

Θέατρο Βράχων: Στον Άρειο Πάγο κρίνεται η τύχη του – Συγκέντρωση πολιτών για το Λόφο Κοπανά

Εκδικάστηκε στον Άρειο Πάγο η υπόθεση για το ιδιοκτησιακό του λόφου Κοπανά

Οι πρώτες αθλητικές συγκροτήσεις των Μικρασιατών προσφύγων στο συνοικισμό του Κοπανά

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos