Παραλήρημα Τσελίκ για Πύλο: Οι Έλληνες τρυπούν τις βάρκες των μεταναστών

Παραλήρημα Τσελίκ για Πύλο: Οι Έλληνες τρυπούν τις βάρκες των μεταναστών

Σε προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας, με αφορμή την τραγωδία στην Πύλο, προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κάνοντας μάλιστα λόγω για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Αθήνα, αναφορικά με τους χειρισμούς του μεταναστευτικού ζητήματος. «Πρέπει να γίνουν κάποιες παρατηρήσεις. Τρυπούν τις βάρκες των μεταναστών

Σε προκλητικό παραλήρημα κατά της Ελλάδας, με αφορμή την τραγωδία στην Πύλο, προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, κάνοντας μάλιστα λόγω για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από την Αθήνα, αναφορικά με τους χειρισμούς του μεταναστευτικού ζητήματος.

«Πρέπει να γίνουν κάποιες παρατηρήσεις. Τρυπούν τις βάρκες των μεταναστών και τους σέρνουν επίτηδες ως το θάνατο. Οι ενέργειες που προβάλλει η Ελλάδα είναι ενέργειες που πρέπει να εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το να σιωπάς είναι επαίσχυντη υποκρισία. Το Αιγαίο μετατρέπεται σε νεκροταφείο μεταναστών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη, σχετικά: «Πρέπει να ληφθούν μέτρα πρόληψης για τους παράτυπους μετανάστες. Δεν σημαίνει ότι θα συμβιβάσουμε τη στάση μας. Ενώ η ελληνική ακτοφυλακή προσπαθεί να χάσει ένα σκάφος με 600 μετανάστες, συμβαίνει ένα ατύχημα και άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους».

«Συμβολή της Τουρκίας στην παγκόσμια ειρήνη».

«Η Τουρκία συμβάλλει επίσης στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την πλευρά του ΝΑΤΟ (Σουηδία). Υπάρχουν βήματα που κάνουν. Λένε ότι επιστρέψαμε τα μέλη του PKK. Οι νόμοι πρέπει να επιβάλλονται σθεναρά. Τα δύο άτομα που μας εξέδωσαν δεν είναι τρομοκράτες, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ομέρ Τσελίκ.

(…) Η προσδοκία μας είναι η έκδοση ατόμων που συνδέονται με την τρομοκρατία. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα πρότυπο αρχών. Η Τουρκία είναι ένα κυρίαρχο κράτος. Οι αξιολογήσεις δεν έχουν αντικειμενική πλευρά ως προς τις ανάγκες της Τουρκίας για την εθνική της ασφάλεια.

Για να γίνει μια διαπραγμάτευση, πρέπει να αναγνωριστεί η κυριαρχία της «ΤΔΒΚ». Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη στάση τους που δηλητηριάζει τη διαδικασία διεξάγοντας ασκήσεις με τους Ελληνοκύπριους. Κανένα από τα δύο δεν θα ωφελούσε το πρόβλημα στο νησί. Τα δικαιώματα ισότητας των Τουρκοκυπρίων πρέπει να γίνονται σεβαστά. Η πολιτική αποπροσανατολισμού που συνεχίζεται εδώ και 50 χρόνια πρέπει να αλλάξει.

(…) Μπορούν να ληφθούν μέτρα για την επικαιροποίηση της τελωνειακής ένωσης και της απελευθέρωσης των θεωρήσεων.

Όσον αφορά τον αιώνα της Τουρκίας, θα συνεχιστεί η ειρηνευτική πολιτική στον Καύκασο από τον πρόεδρό μας.

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την πολιτική διαδικασία στην εξομάλυνση με τη Συρία. Η συνάντηση του προέδρου μας με τον πρόεδρο της Αιγύπτου στο άμεσο μέλλον θα είναι σημαντική για την ειρήνη στην περιοχή».

Πηγή fantomas.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos