Παρίσι: Ανησυχίες για την ασφάλεια των μπαλκονιών κατά μήκος του Σηκουάνα – Αρχίζουν οι έλεγχοι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Παρίσι: Ανησυχίες για την ασφάλεια των μπαλκονιών κατά μήκος του Σηκουάνα – Αρχίζουν οι έλεγχοι ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων

Στο Παρίσι οι ειδικοί εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την ασφάλεια των μπαλκονιών κατά μήκος του Σηκουάνα αν κατακλυστούν από δεκάδες ανθρώπους, ειδικά στα κτήρια του 19ου αιώνα με θέα στον ποταμό, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. «Αυτά τα κτήρια, που τα περισσότερα του 19ου αρχές του 20ου αιώνα, είναι πολύ εύθραυστα.

Paris 2024 Opening Ceremony

Στο Παρίσι οι ειδικοί εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά για την ασφάλεια των μπαλκονιών κατά μήκος του Σηκουάνα αν κατακλυστούν από δεκάδες ανθρώπους, ειδικά στα κτήρια του 19ου αιώνα με θέα στον ποταμό, κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Αυτά τα κτήρια, που τα περισσότερα του 19ου αρχές του 20ου αιώνα, είναι πολύ εύθραυστα. Δεν σχεδιάστηκαν για (να φιλοξενήσουν) μια παρέα 10 – 15 ατόμων», είπε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι, Θωμαΐς Παπαϊωάννου.

AP Photo/Thomas Padilla)

«Αυτή η τελετή θα είναι η πρώτη που θα διοργανωθεί εκτός γηπέδου, δηλαδή σε έναν φυσικό χώρο όπως είναι ο Σηκουάνας με τα πλοιάρια να παρελαύνουν μπροστά στους θεατές» είπε σημειώνοντας ότι αναμένεται τουλάχιστον 300.000 κόσμος να το παρακολουθήσει και οι περισσότεροι ίσως είναι στα μπαλκόνια. Εξαιτίας αυτού του γεγονός Γάλλοι αρχιτέκτονες ζήτησαν επιθεώρηση όλων των κτηρίων πριν την τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων που θα ξεκινήσουν στις 26 Ιουλίου.

Ανταπόκριση – Παρίσι: Θωμαϊς Παπαϊωάνου

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos