Πακιστάν: 56.000 σχολεία έκλεισαν λόγω της επιδημίας του ιού των ματιών

Πακιστάν: 56.000 σχολεία έκλεισαν λόγω της επιδημίας του ιού των ματιών

Εκατομμύρια μαθητές θα μείνουν στο σπίτι τους από αύριο, αφού η Πουντζάμπ, η πολυπληθέστερη επαρχία του Πακιστάν, ανακοίνωσε καθολικό κλείσιμο των σχολείων, έχοντας καταγράψει 357.000 κρούσματα επιπεφυκίτιδας από την αρχή του έτους. Η ταχέως εξαπλούμενη οφθαλμική λοίμωξη προκαλεί ερυθρότητα, κνησμό και έκκριση από τα μάτια και η μόλυνση μπορεί να μεταδοθεί μέσω της επαφής με

Εκατομμύρια μαθητές θα μείνουν στο σπίτι τους από αύριο, αφού η Πουντζάμπ, η πολυπληθέστερη επαρχία του Πακιστάν, ανακοίνωσε καθολικό κλείσιμο των σχολείων, έχοντας καταγράψει 357.000 κρούσματα επιπεφυκίτιδας από την αρχή του έτους.

Η ταχέως εξαπλούμενη οφθαλμική λοίμωξη προκαλεί ερυθρότητα, κνησμό και έκκριση από τα μάτια και η μόλυνση μπορεί να μεταδοθεί μέσω της επαφής με τα χέρια, καθώς και μέσω του βήχα και του φτερνίσματος.

«Το κλείσιμο ανακοινώθηκε ως προληπτικό μέτρο για τη μέγιστη δυνατή προστασία των μαθητών από τη μόλυνση», δήλωσε στο AFP ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας του Πουντζάμπ Ζουλφικάρ Αλί.

Υπάρχουν 127.000.000 κάτοικοι στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ και 56.000 κρατικά σχολεία, καθώς και χιλιάδες ανεξάρτητα σχολεία που υπόκεινται επίσης στο κλείσιμο.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα σπάσει τον κύκλο της μόλυνσης στην επαρχία», δήλωσε ο Αλί.

Τα σχολεία σε όλο το Πακιστάν επρόκειτο ήδη να κλείσουν την Παρασκευή λόγω θρησκευτικής αργίας, ωστόσο πολλά ανοίγουν συνήθως το Σαββατοκύριακο για να παρέχουν επιπλέον μαθήματα ή να διοργανώνουν εξετάσεις.

Οι αρχές του Παντζάμπ δήλωσαν ότι οι μαθητές θα ελέγχονται στις πύλες των σχολείων όταν ανοίξουν ξανά τη Δευτέρα.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos