Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί στην προσπάθειά τους «να παραβιάσουν τα σύνορα», λέει η Μόσχα

Πέντε Ουκρανοί στρατιώτες νεκροί στην προσπάθειά τους «να παραβιάσουν τα σύνορα», λέει η Μόσχα

Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πέντε Ουκρανοί σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν τα σύνορα της Ρωσίας. Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα και οι συνοριοφύλακες εμπόδισαν «Ουκρανούς σαμποτέρ» να παραβιάσουν τα σύνορα, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το Reuters. Ουκρανικά οχήματα καταστράφηκαν στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας, σύμφωνα με τις

Ρώσοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι πέντε Ουκρανοί σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να παραβιάσουν τα σύνορα της Ρωσίας.

Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι τα ρωσικά στρατεύματα και οι συνοριοφύλακες εμπόδισαν «Ουκρανούς σαμποτέρ» να παραβιάσουν τα σύνορα, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το Reuters.

Ουκρανικά οχήματα καταστράφηκαν στην περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας, σύμφωνα με τις αναφορές αυτές.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί, ώρα Μόσχας, στην περιοχή του Ροστόφ κοντά στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Οι συνοριοφύλακες της FSB εντόπισαν μια υποτιθέμενη «ομάδα δολιοφθοράς» από τον ουκρανικό στρατό και ζήτησαν βοήθεια από τη νότια στρατιωτική περιοχή της Ρωσίας.

Μια μονάδα του ρωσικού στρατού κατέστρεψε δύο οχήματα του ουκρανικού στρατού που φέρεται να διέσχισαν τα σύνορα με πυρά από αντιαρματικά όπλα, σύμφωνα πάντα με το Interfax.

Ο ουκρανικός στρατός χαρακτήρισε «ψευδείς» τους ρωσικούς ισχυρισμούς περί αποτυχημένης απόπειρας παραβίασης των συνόρων.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν κήρυξε γενική επιστράτευση, χαρακτηρίζοντας «πολύ κρίσιμη την κατάσταση». «Δεχόμαστε πιο μαζικές επιθέσεις από ποτές» υποστήριξε.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν