Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Καρακούκης διαψεύδει επισήμως δημοσίευμα για εγκληματική ενέργεια στον θάνατο της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Ο ιατροδικαστής Καρακούκης διαψεύδει επισήμως δημοσίευμα για εγκληματική ενέργεια στον θάνατο της Τζωρτζίνας

Διάψευση υπήρξε για δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για ανατροπή στον θάνατο της Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία κορίτσια της ίδιας οικογένειας που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα. Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Καρακούκης, διέψευσε σχετικό δημοσίευμα που απέδιδαν τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε εισπνοή

Διάψευση υπήρξε για δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για ανατροπή στον θάνατο της Τζωρτζίνας, του ενός από τα τρία κορίτσια της ίδιας οικογένειας που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια στην Πάτρα.
Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Καρακούκης, διέψευσε σχετικό δημοσίευμα που απέδιδαν τον θάνατο της Τζωρτζίνας σε εισπνοή τοξικού αερίου.

Η επίσημη ανακοίνωση του κ. Καρακούκη

Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.
Αθήνα 21/2/2022
Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας
Νικόλαος Γ. Καρακούκης
Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ

Από επίσημα χείλη, λοιπόν, τονίζεται πως δεν υπάρχουν τελικά αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που να δείχνουν ότι το κορίτσι έφυγε από τη ζωή από δολοφονική ενέργεια. Μάλιστα, όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ήρθαν σε μια περίοδο που έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση και τα οποία απαιτούν απαντήσεις.

Γι’ αυτόν το λόγο, εξάλλου, ο φάκελος της υπόθεσης με τους θανάτους των τριών κοριτσιών, ανετέθη στο Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Οι αξιωματικοί της συγκεκριμένης Διεύθυνσης ξεκίνησαν να ερευνούν τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας αρχικά και εν συνεχεία των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας. «Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, αλλά εδώ μπήκε ανθρώπινο χέρι», τόνισε πριν από λίγες ώρες ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Άγνοια για το αποτέλεσμα των εξετάσεων δηλώνει ο πατέρας των κοριτσιών από την Πάτρα και οι δικηγόροι του

Η ιστοσελίδα της Πάτρας thebest.gr επικοινώνησε με τον δικηγόρο Γιάννη Κόττα, ο οποίος επεσήμανε πως η οικογένεια και ο ίδιος δεν έχουν την παραμικρή ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα. «Δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς. Δεν έχουμε γνώση κανενός αποτελέσματος ακόμη», δήλωσε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο άλλος δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Καράμπελας.

Στο thebest μίλησε και ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος είναι αναστατωμένος από τα δημοσιεύματα. Όπως επισήμανε, προσπαθεί μετά τη δημοσίευση της πληροφορίας να επικοινωνήσει με τον ιατροδικαστή, αλλά δεν έχει καταστεί ακόμα δυνατό. «Δεν ξέρουμε ακόμη τίποτα γι’ αυτό. Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε για να ενημερωθούμε. Κατά πάσα πιθανότητα δεν ισχύει, είναι fake», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος», τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, που θα δείξουν την αιτία του θανάτου της Τζωρτζίνας, αναμένονταν σύντομα, το αργότερο μέχρι την προσεχή Τετάρτη (23/2).

Τα αποτελέσματα θεωρείται ότι θα καθορίσουν την πορεία των ερευνών, σε σχέση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα, αναφέρουν ότι πρόκειται για μία πολύ λεπτή υπόθεση, για την οποία πρέπει να επιδειχθεί ο καλύτερος επιστημονικός εαυτός όσων έχουν ή πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν εξειδικευμένα και τεκμηριωμένα.

Ιατροδικαστική πηγή ανέφερε ότι η συγκεκριμένη, σπάνια υπόθεση «δεν προσφέρεται για επίκληση του νόμου των πιθανοτήτων». Παράλληλα, νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι πρέπει κάποιος να ανατρέξει με προσοχή στο σκεπτικό και όσα συμπεριλαμβάνει η διάταξη (πραγματογνωμοσύνη κ.λπ.), με βάση την οποία τέθηκε στο αρχείο η μήνυση του πατέρα των τριών κοριτσιών.

Οι ίδιοι κύκλοι, επικαλούμενοι την πραγματογνωμοσύνη, τόνιζαν ότι «μέσα από μια άλλη διαδρομή αιτίου και αιτιατού και ο θάνατος της Μαλένας, όπως και της Ιριδας, έχει καρδιολογική αιτιολογία και άρα απομένει να δούμε τα αποτελέσματα για την Τζωρτζίνα…».

Πάτρα: Ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα «ξεκλειδώσει» την υπόθεση

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι αυτός που αναμενόταν ότι θα «ξεκλειδώσει» την υπόθεση με τον αδόκητο θάνατο των τριών κοριτσιών. Η έρευνα έχει ανατεθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, σε μια προσπάθεια να λυθεί το μυστήριο και να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που ανακύπτουν και απασχολούν πρωταρχικά τους γονείς, που βιώνουν μια αδιανόητη τραγωδία, και μετέπειτα τους γιατρούς που τα τελευταία χρόνια παρακολούθησαν τα τρία παιδιά, αλλά και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της.

Συνολικά 15 γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, αλλά και επτά ιατροδικαστές, που εξέτασαν τις σορούς των τριών κοριτσιών, βρίσκονταν στις κλήσεις των Αρχών ώστε να καταθέσουν τα ευρήματά τους.

Την ίδια ώρα, τις δικές της απαντήσεις έδωσε η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε διάστημα τριών ετών. «Ας ψάξουν ό,τι θέλουν. Εδώ έφθασαν στο σημείο να κατηγορούν. Δηλαδή η Ίριδα, ένα παιδί που είχε πρόβλημα εκ γενετής, ακόμη και γι’ αυτό λένε διάφορα. Εγώ φυσικά ζητώ να γίνει έρευνα. Η οικογένεια θέλει να γίνει έρευνα. Και θέλει έρευνα για να σταματήσουν οι εικασίες. Θέλουμε να ηρεμήσουν τα παιδιά μας», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Τι υποστήριξε ο γιατρός της Τζωρτζίνας, τα τελευταία λεπτά πριν σβήσει η μικρή

Ο Ιωάννης Παπαγιάννης, διευθυντής του Παιδοκαρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου, μιλώντας στο Alpha, είχε αναφέρει ότι στο παιδί δεν εντοπίστηκε ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά.

«Νοσηλεύσαμε το παιδί περίπου 3 με 4 εβδομάδες, στη διάρκεια των οποίων ελέγξαμε το παιδί από κάθε πλευρά όσον αφορά το καρδιολογικό κομμάτι. Δεν βρήκαμε ανατομικό ή λειτουργικό πρόβλημα στην καρδιά. Δεν υπήρχε καμία αρρυθμία. Ο απινιδωτής μπήκε σε λειτουργία ως βηματοδότης γιατί το παιδί εμφάνισε μια βραδυκαρδία. Όμως, κάποια στιγμή, όταν πλέον δεν υπάρχει επιπλέον οξυγόνο γιατί η μικρή είχε πάθει ανακοπή, σταματάει να μπορεί να συλλάβει το μυοκάρδιο. Δηλαδή, δίνει παλμούς, αλλά αν δεν υπάρχει οξυγόνο, δεν μπορεί να λειτουργήσει η καρδιά», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ρεπορτάζ του Μega είχε αναφέρει πως καταγράφηκε online η λειτουργία τόσο του απινιδωτή όσο και του βηματοδότη που είχαν τοποθετηθεί στη μικρή κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα. Η Τζωρτζίνα είχε εισαχθεί με σκοπό να παρακολουθήσουν οι γιατροί τη λειτουργία της καρδιάς της μικρής, η οποία πριν από μερικούς μήνες έπαθε ανακοπή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου την επανάφεραν, αλλά έκτοτε της δημιουργήθηκε πρόβλημα τετραπληγίας.

Κατερινόπουλος: «Δεν μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες στους γονείς, αλλά εδώ μπήκε ανθρώπινο χέρι»

Για την υπόθεση της Πάτρας ο Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ. και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της Αστυνομίας, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star και ερωτηθείς εάν εκτιμά πως οι απαντήσεις θα υπάρξουν από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας ή από τις αντιπαραθέσεις, απάντησε: «Θα δέσουν όλα και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου».

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε αυτό το ζευγάρι για την ψυχραιμία τους, για τον αγώνα που δίνουν για να βγει η αλήθεια. Εύχομαι να βγει η αλήθεια. Να πιαστούν, να συλληφθούν οι δράστες…», ανέφερε στη συνέχεια και εξιστορήθηκε: «Έζησα απώλεια, δεν ήθελα να βλέπω κανέναν μπροστά μου. Και το γεγονός ότι ήρθαν στην εκπομπή και μίλησαν, δείχνει ότι τους ενδιαφέρει να βγει η αλήθεια και ειλικρινά τους το εύχομαι να έχουν σύντομα αποτελέσματα θετικά».

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν