Ροή ειδήσεων

«Πάγωμα» δόσεων για δάνεια φυσικών προσώπων

Μέτρα και για τα φυσικά πρόσωπα μετά τις επιχειρήσεις βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με τις τράπεζες χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κοινή γραμμή μεταξύ των τραπεζών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και στα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Κ» μετά και τη σύσταση υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για επέκταση του μέτρου αναστολής δόσεων που αποφασίστηκε για τα επιχειρηματικά δάνεια και στα νοικοκυριά, οι τράπεζες έχουν βάλει στο τραπέζι την αναστολή καταβολής στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων. Το μέτρο, αν τελικά υιοθετηθεί, θα αφορά μόνο τους συνεπείς δανειολήπτες . Το θέμα συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη χθες χωρίς όμως να ληφθούν τελικές αποφάσεις καθώς κάποιες από τις τράπεζες δεν συμφωνούν με το οριζόντιο πάγωμα των δόσεων.

Μεταξύ των προτάσεων που έπεσαν στο τραπέζι της συζήτησης είναι να είναι οι ρυθμίσεις εξατομικευμένες και να διευκολύνουν όσους τεκμηριωμένα πλήττονται. Αυτό για παράδειγμα δεν «αγγίζει» δημόσιους υπαλλήλους και μισθωτούς που δεν έχουν χάσει τη δουλειά τους. Καθοριστικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις των τραπεζών θα παίξουν και οι κατευθυντήριες γραμμές από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) όσον αφορά το χρονικό διάστημα της ευελιξίας που θα τους δοθεί.

Κλείνουν οι εισπρακτικές
Να σημειωθεί πάντως ότι ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας όλων των εισπρακτικών εταιρειών από σήμερα Πέμπτη , εντάσσοντας την παραπάνω απόφαση στη δέσμη μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση χιλιάδων εργαζομένων και πολιτών, οι οποίοι δοκιμάζονται τόσο σε επίπεδο υγείας, όσο και σε επίπεδο καθημερινής διαβίωσης, εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός.

Check Also

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας ενόψει Αγίου Πνεύματος-Πώς θα κινηθούν ΙΧ και φορτηγά

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *