Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Ο  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

  Μια νέα έρευνα βασισμένη στα δεδομένα από το 1970, δείχνει ότι η ποιότητα ζωής και ο πληθυσμός της Γης θα έχει απότομη πτώση το 2040. Η ανθρώπινη κοινωνία θα καταρρεύσει τις ερχόμενες δύο δεκαετίες αν δεν αλλάξουν οι παγκόσμιες προτεραιότητες, ανέφεραν τα δεδομένα της έρευνας. Στην έρευνα αυτή, μία ομάδα από επιστήμονες του Τεχνολογικού

 

Μια νέα έρευνα βασισμένη στα δεδομένα από το 1970, δείχνει ότι η ποιότητα ζωής και ο πληθυσμός της Γης θα έχει απότομη πτώση το 2040.
Η ανθρώπινη κοινωνία θα καταρρεύσει τις ερχόμενες δύο δεκαετίες αν δεν αλλάξουν οι παγκόσμιες προτεραιότητες, ανέφεραν τα δεδομένα της έρευνας.
Στην έρευνα αυτή, μία ομάδα από επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Μασαχουσέτης μελέτησαν το αν ο βιομηχανικός πολιτισμός θα κατέρρεε, αν οι εταιρίες και οι κυβερνήσεις κυνηγούσαν μονοδιάστατα την οικονομική αύξηση, ανεξαρτήτως κόστους και συνεπειών.
Οι ερευνητές πρόβλεψαν 12 πιθανά σενάρια για το μέλλον του κόσμου, όπου στα περισσότερα οι πρώτες ύλες είναι τόσο σπάνιες που η οικονομική πρόοδος θα ήταν αδύνατη, καταστρέφοντας την ευημερία όλων.
Το πιο διάσημο σενάριο της έρευνας δείχνει ότι η παγκόσμια οικονομία θα κορυφωθεί το 2040, έχοντας μετά μία απότομη πτώση, παίρνοντας μαζί της τον παγκόσμιο πληθυσμό, την πρόσβαση σε φαγητό, καθώς και τις πρώτες φυσικές ύλες.
Βέβαια η ομάδα των επιστημόνων τόνισε ότι αυτή η «κατάρρευση» δεν θα είναι το τέλος της ανθρωπότητας, αλλά ένα σημαντικό κοινωνικό γεγονός που θα κάνει τα πρότυπα ζωής να αλλάξουν για δεκαετίες.
Η πρόσβαση σε φαγητό συνεχίζει να αυξάνεται για να αντιστοιχήσει τις ανάγκες του πληθυσμού, τα επίπεδα μόλυνσης πέφτουν και σχεδόν εξαφανίζονται, μέχρι και η μείωση των φυσικών πόρων αρχίζει να εξισορροπείται.
Αν και τώρα αυτή η πρόβλεψη ακούγεται ουτοπική, ειδικά με τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα να είναι κορυφωμένα, οι έρευνες αποδεικνύουν ότι η αλλαγή είναι ακόμα πιθανή.
Δεν είναι πολύ αργά για την ανθρωπότητα να αλλάξει την πορεία της για να έχει ένα προφανές καλύτερο μέλλον.
Πρακτικά, οι ανθρωπότητα μπορεί να διαλέξει αν θα εφαρμόσει μόνη της όρια ,ή αν θα φτάσει σε ένα εξαναγκαστικό όριο. Αυτή είναι η αλήθεια .

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν