Ο ιδρυτής του Twitter δημοπρατεί το πρώτο του tweet και προσελκύει προσφορά 600.000 δολαρίων

Ο ιδρυτής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ δημοπρατεί το διάσημο πρώτο tweet που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα τον Μάρτιο 2006 και η προσφορά έχει ήδη φτάσει τα 600.000 δολάρια.

Το tweet του Ντόρσεϊ δημοπρατείται στον ιστότοπο Valuables που ειδικεύεται στην αγοραπωλησία tweets μη εύχρηστων tokens (NFTs). Οι προσφορές για το συγκεκριμένο tweet έφτασε τα 88.888 δολάρια μέσα σε λίγα λεπτά αφού ο Ντόρσεϊ δημοσίευσε έναν σύνδεσμο που παρέπεμπε στον ιστότοπο, την Παρασκευή, 5 Μαρτίου το βράδυ.

Τα NFTs ή non-fungible tokens, είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τα οποία μπορεί να αποτελούνται από μία μεγάλη γκάμα από χειροπιαστά ή άυλα αντικείμενα ή έργα τέχνης.

Το tweet του Ντόρσεϊ είναι ένα από τα πιο διάσημα της πλατφόρμας και οι ενδιαφερόμενοι είναι προετοιμασμένοι να πληρώσουν ακριβά για να το αποκτήσουν. Η υψηλότερη προσφορά για το tweet έφτασε τα 600.000 δολάρια το Σάββατο το μεσημέρι.

 

Ο αγοραστής ενός tweet θα λάβει ένα αυτογραφημένο ψηφιακό πιστοποιητικό, υπογεγραμμένο χρησιμοποιώντας κρυπτογραφία, το οποίο θα περιλαμβάνει μεταδεδομένα του αρχικού tweet, σύμφωνα με τον ιστότοπο Valuables. Το tweet θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο στο Twitter.

ΠΗΓΗ: Independent

www.ertnews.gr

Check Also

Το Facebook στρέφεται στην ιατρική έρευνα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Το εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης του Facebook (FAIR) προσπαθεί να διδάξει σε μηχανές πώς να σκέφτονται …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *