Ροή ειδήσεων

Ο Ερυθρός Σταυρός χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα στα εκπαιδευτικά του προγράμματα

Ο Ερυθρός Σταυρός χρησιμοποιεί την εικονική πραγματικότητα στα εκπαιδευτικά του προγράμματα

Ο Γαλλικός Ερυθρός Σταυρός εκσυγχρονίζει τα ινστιτούτα νοσηλευτικής εκπαίδευσης εγκαινιάζοντας δέκα ψηφιακές ενότητες προσομοίωσης συμπεριλαμβανομένων δύο εμπειριών εικονικής πραγματικότητας. Παράλληλα, μελετά τις δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας για την θεραπευτική υποστήριξη και την ευαισθητοποίηση του κοινού. Ο Ερυθρός Σταυρός διαθέτει 36 εγκαταστάσεις στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων 34 ινστιτούτων νοσηλευτικής κατάρτισης (IFSI) και 33 νοσηλευτικών ιδρυμάτων (IFAS). Κάθε χρόνο, εκπαιδεύει σχεδόν 20.000 φοιτητές στην αρχική κατάρτιση και 145.000 επαγγελματίες στη μετέπειτα εκπαίδευση.

Ο διεθνής οργανισμός στοχεύει στην εκπαίδευση περισσότερων ανθρώπων καθώς σήμερα, μόνο το 20% του πληθυσμού γνωρίζει από πρώτες βοήθειες. Για αυτό το Λόγο, ενσωματώνει καινοτόμες και εμβυθιστικές λύσεις στις οποίες οι εκπαιδευόμενοι βιώνουν ένα ρεαλιστικό σενάριο έκτακτης ανάγκης. Αυτή η δυναμική μετασχηματισμού συμβαδίζει με τον στόχο που έθεσε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και υποστηρίζεται από τον Υπουργό Εσωτερικών να εκπαιδεύσει το 80% του πληθυσμού στην παροχή πρώτων βοηθειών έως το 2022.

Προσομοιωτές σχεδιασμένοι με τη συνεργασία της περιφέρειας της Nouvelle Aquitaine

Τις νέες αυτές εκπαιδευτικές ενότητες ανέπτυξε το start up SimForHealth με την υποστήριξη της περιφέρειας Nouvelle-Aquitaine κι έχουν μπει ήδη σε εφαρμογή σε 27 ινστιτούτα νοσηλευτικής κατάρτισης της περιοχής. Στον σχεδιασμό των ενοτήτων συμμετείχαν και σαράντα εκπαιδευτές που προέρχονται από τα ινστιτούτα του Ερυθρού Σταυρού.

«Εξετάσαμε το ζήτημα με αφετηρία τις δεξιότητες και όχι μόνο τις βασικές χειρονομίες που βασίζονται στις 10 δεξιότητες νοσηλευτικής σε εθνικό επίπεδο», εξηγεί ο Ζερόμ Λελού, Διευθύνων Σύμβουλος της SimForHealth. «Επιλέξαμε να δουλέψουμε πάνω σε μια σειρά ενοτήτων, οι οποίες ικανοποιούν όλες τις ανάγκες μιας εκπαίδευσης». Αξίζει να σημειωθεί πως 10.000 φοιτητές θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την πλατφόρμα στις εγκαταστάσεις του Γαλλικού Ερυθρού Σταυρού.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Γαλλικός Ερυθρός Σταυρός ταξίδεψε σε πόλεις της Γαλλίας δοκιμάζοντας το πρώτο εργαλείο που εκπαιδεύει το κοινό στο καρδιακό μασάζ και το οποίο ανέπτυξε το Evil Studio για το Ιταλικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (IRC) με το γαλλικό start-up D’un seul geste.

Το 50% της ομάδας των 200 συμμετεχόντων σε αυτό το πρόγραμμα δεν είχε προηγούμενη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Μετά το τέλος της εμπειρίας, το 90% δήλωσε ότι επιθυμεί να εκπαιδευτεί στις πρώτες βοήθειες ενώ το 75% δήλωσε ότι αισθάνεται ικανό να κάνει ένα καρδιακό μασάζ. Ο στόχος του Γαλλικού Ερυθρού Σταυρού για το 2020 είναι να αναπτύξει μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας που θα απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό πολιτών.

ΠΗΓΗ: Usinedigitale

 

 

www.ert.gr

Check Also

Είναι κάθε ιστός αράχνης μοναδικός;

Οι ιστοί αράχνης είναι εκπληκτικά πολύπλοκες κατασκευές και αποτελούν ένα θαύμα της μηχανικής. Ωστόσο, η …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *