Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ 353.000 ΑΤΑΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 104Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ 353.000 ΑΤΑΦΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 104Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ο Σύλλογος Ποντίων “ο Εύξεινος Πόντος” Ν.Παλατίων Ωρωπού τίμησε σήμερα (19/5/23) την 104η επέτειο τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ποντίων του Δήμου Ωρωπού στο εκκλησάκι του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο

Ο Σύλλογος Ποντίων “ο Εύξεινος Πόντος” Ν.Παλατίων Ωρωπού τίμησε σήμερα (19/5/23) την 104η επέτειο τιμής και μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ποντίων του Δήμου Ωρωπού στο εκκλησάκι του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων και στο σύντομο χαιρετισμό του είπε: «Σήμερα δεν είναι ημέρα γιορτής, είναι ημέρα πένθους και μνήμης της γενοκτονίας 353.000 Ελλήνων του Πόντου. Αιωνία τους η μνήμη». Κατέθεσαν στεφάνια ο πρόεδρος της ΚΕΔΩ Άγγελος Χατζηιωάννου και εκ μέρους του Συλλόγου Ποντίων “ο Εύξεινος Πόντος” Ν.Παλατίων Ωρωπού η Ελένη Βαρβάρα Καρακυριάκου. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και τραγουδήθηκε ο Εθνικός Ύμνος σε κλίμα συγκίνησης, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων “ο Εύξεινος Πόντος” Ν.Παλατίων Ωρωπού Πολυχρόνης Λεμονίδης είπε «να είμαστε όλοι καλά, του χρόνου όλοι εδώ και να μην του ξεχνάμε ποτέ». Η συνέχεια δόθηκε στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου με χορευτική εκδήλωση μνήμης.

Παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Γαζβινιάν, Ιωάννης Κανελλόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Σαμπάνης, Κωνσταντίνος Λίτσας, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Άγγελος Καλύβας, ο προεδρος Νεων Παλατιων Γιωργος Δεληγιαννης, η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ. και Πόντια στην καταγωγή Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγων Νέων Παλατίων Μιχάλη Πολυχρόνη, μέλη Συλλόγων και φορέων και πολλοί πολίτες.

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 104Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΕΩΝ ΠΑΛΑΤΙΩΝ

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα υπό τον έναστρο ουρανό στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Νέα Παλάτια Ωρωπού μέλη του Συλλόγου Ποντίων “ο Εύξεινος Πόντος” πραγματοποίησαν εξαιρετική εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 104 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Όμορφα χορευτικά, δυνατά κείμενα και συγκλονιστικές αφηγήσεις από τις νέες κοπέλες του συλλόγου άγγιξαν την καρδιά και την ψυχή όσων παρακολούθησαν την εκδήλωση.
Τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, μέλη Συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμο ανταπέδωσαν με θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα.
Τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων “ο Εύξεινος Πόντος” φορούσαν μπλούζες με το γράμμα G, και σχημάτισαν τον αριθμό 350.000 όσες και οι ψυχές που σύμφωνα με τεκμηριωμένες καταγραφές μαρτύρησαν στα ιερά χώματα του Πόντου.

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ

Στο φινάλε της εκδήλωσης τα μέλη του Συλλόγου ευχήθηκαν δημόσια, η επόμενη εκδήλωση να καθιερωθεί και να διεξαχθεί στο νέο ανοιχτό θέατρο που έχει σχεδιαστεί για να κατασκευαστεί στο πλαίσιο της Ανάπλασης των Παλαιών Φυλακών Ωρωπού.

Αιωνία τους η μνήμη.

 

VIDEO:

ad2
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos