Ουκρανία: Ο Ζελένσκι μεταβαίνει στα αποκλεισμένα πολωνικά σύνορα – «Το σημαντικότερο πράγμα είναι να ξεμπλοκάρουμε τους αιθέρες»

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι μεταβαίνει στα αποκλεισμένα πολωνικά σύνορα – «Το σημαντικότερο πράγμα είναι να ξεμπλοκάρουμε τους αιθέρες»

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας και μέλη της κυβέρνησής του θα μεταβούν σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στα σύνορα με την Πολωνία, τα οποία έχουν αποκλείσει οργισμένοι Πολωνοί αγρότες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε προτάσεις, να πάρουμε αποφάσεις, να κάνουμε βήματα ο ένας προς τον άλλο», δήλωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας πως

EUR-GEN UCRANIA-GUERRA-LO ÚLTIMO

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας και μέλη της κυβέρνησής του θα μεταβούν σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στα σύνορα με την Πολωνία, τα οποία έχουν αποκλείσει οργισμένοι Πολωνοί αγρότες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε προτάσεις, να πάρουμε αποφάσεις, να κάνουμε βήματα ο ένας προς τον άλλο», δήλωσε ο Ζελένσκι, προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει «εάν η πολωνική πλευρά θα βρίσκεται εκεί ή όχι», την επομένη της έκκλησής του για διαπραγματεύσεις πριν από το Σάββατο 24 Φερβουαρίου μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών, προκειμένου να επιλυθεί το θέμα των μπλόκων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου πως η κυβέρνησή του θα μεταβεί στα πολωνικά σύνορα πριν από την 24η Φεβρουαρίου, την ημερομηνία της δεύτερης επετείου της ρωσικής εισβολής, καλώντας τον πρωθυπουργό της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ να κάνει το ίδιο.

Απαντώντας, ο Τουσκ υπενθύμισε πως μια συνάντηση μεταξύ των δύο κυβερνήσεων έχει ήδη προβλεφθεί για την 28η Μαρτίου στη Βαρσοβία. Διαβεβαίωσε πως οι πολιτικές συζητήσεις μεταξύ των υπουργών των δύο χωρών «συνεχίζονται αδιάκοπα» και ότι ο ίδιος παραμένει «σε συνεχή επαφή» με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Εντούτοις, ανακοίνωσε πως η Πολωνία θα εντάξει τα συνοριακά περάσματα με την Ουκρανία στον κατάλογο των «κρίσιμων υποδομών» προκειμένου να αποφύγει διαταραχές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη μεταφορά στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε σήμερα Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου να παραδώσουν γρήγορα στη χώρα του νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και μαχητικά αεροσκάφη, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης, αύριο Σάββατο, δύο ετών από τη ρωσική εισβολή.

«Το σημαντικότερο πράγμα είναι να ξεμπλοκάρουμε τους αιθέρες. Η αντιαεροπορική άμυνα και τα αεροπλάνα θα βοηθήσουν σ’ αυτό» είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λβιβ, στη δυτική Ουκρανία. «Το σημαντικό είναι όλες οι αποφάσεις (για την παροχή βοήθειας) να ληφθούν εγκαίρως. Πιστεύω ότι αυτή είναι η προτεραιότητα», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos