Ουκρανία: Εντολή για απομάκρυνση κατοίκων σε πάνω από 20 χωριά στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

Η Ουκρανία έδωσε σήμερα εντολή για εκκένωση 26 χωριών στην περιοχή του Χαρκόβου, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, λόγω των συνεχών επιθέσεων του ρωσικού στρατού στην περιοχή. «Λόγω της κατάστασης, εφαρμόζουμε υποχρεωτική εκκένωση για τον πληθυσμό των κοινοτήτων Κιντρακίβσκα και Κιριλίβσκα στην επαρχία Κουπιάνσκ», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολέγκ Σινεχούμποφ. Η

Η Ουκρανία έδωσε σήμερα εντολή για εκκένωση 26 χωριών στην περιοχή του Χαρκόβου, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, λόγω των συνεχών επιθέσεων του ρωσικού στρατού στην περιοχή.

«Λόγω της κατάστασης, εφαρμόζουμε υποχρεωτική εκκένωση για τον πληθυσμό των κοινοτήτων Κιντρακίβσκα και Κιριλίβσκα στην επαρχία Κουπιάνσκ», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειακός κυβερνήτης Ολέγκ Σινεχούμποφ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα ονόματα 26 κοινοτήτων που επηρεάζονται, όπου ζουν 3.043 άνθρωποι, εκ των οποίων 279 παιδιά.

Η επαρχία Κουπιάνσκ αποτελεί εδώ και μήνες στόχο επιθέσεων των ρωσικών δυνάμεων. Οι επιθέσεις αυτές έχουν μικρά κέρδη, αλλά ο στόχος παραμένει η διάσπαση της ουκρανικής άμυνας.

Όλη αυτή η περιοχή έχει καταληφθεί από τη Ρωσία στην αρχή της εισβολής που διέταξε τον Φεβρουάριο του 2022 ο Βλαντίμιρ Πούτιν, έως ότου μια ξαφνική επίθεση των Ουκρανών είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθεί η περιοχή τον Σεπτέμβριο της ίδια χρονιάς, αναγκάζοντας τα στρατεύματα της Μόσχας σε ταπεινωτική υποχώρηση.

Η Ρωσία πέρασε εκ νέου στην επίθεση σε αυτή την περιοχή κατά το καλοκαίρι του 2023, ενώ η ίδια η Ουκρανία επιχείρησε, χωρίς επιτυχία, μεγάλη αντεπίθεση στο Ντονμπάς (ανατολικά) και στον νότο.

Από το φθινόπωρο και την αποτυχία των ουκρανικών φιλοδοξιών για ανακατάληψη, οι ρωσικές δυνάμεις πιέζουν στα βορειοανατολικά στην περιοχή Κουπιάνσκ και στα ανατολικά, κυρίως γύρω από την πόλη Αβντιίβκα. Η περιοχή του Χαρκόβου, όπου βρίσκεται το Κουπιάνσκ, συνορεύει με τη Ρωσία και η ομώνυμη πρωτεύουσά του είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας.

ΑΠΕ

Πηγή

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos