Ροή ειδήσεων

ΟΤΟΕ: Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση για τη σύναψη ειδικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης που θα ρυθμίζει την τηλεργασία στον κλάδο των τραπεζών

Θετικοί στην προοπτική να ρυθμιστεί το καθεστώς της τηλεργασίας με την προώθηση ειδικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των τραπεζών στη συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στη συνάντηση αυτή, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΟΤΟΕ, η οποία απέστειλε στις τράπεζες τις προτάσεις της για το θέμα, έγινε σε θετικό κλίμα μία πρώτη ανταλλαγή απόψεων και συμφωνήθηκε οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την πλευρά της ΟΤΟΕ προβλήθηκε για άλλη μία φορά ότι:

«1. Ο κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο των τεχνολογικών εξελίξεων και της ψηφιοποίησης της εργασίας.

2. Η θέσπιση κλαδικών συλλογικών ρυθμίσεων διασφαλίζει τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο.

3. Η αναγκαιότητα κλαδικής συλλογικής ρύθμισης της τηλεργασίας στον κλάδο και ταυτόχρονα η περαιτέρω εξειδίκευσή της, μέσω Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, σε κάθε επιχείρηση, αποτελούν προτεραιότητα και για τον κλάδο και για τους εργαζόμενους.

Η ΟΤΟΕ, με αίσθημα ευθύνης, με ετοιμότητα και αποφασιστικότητα, απαντά θετικά στις σύγχρονες προκλήσεις μίας νέας εποχής που δημιουργεί νέα δεδομένα και για τον κλάδο και για τους εργαζόμενους» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Γ.Μπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Πηγή

Check Also

Ο νέος φορολογικός χάρτης: Όλες οι αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις επερχόμενες αλλαγές στον φορολογικό χάρτη. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *