Οι τελευταίες καινοτομίες και οι νέες τάσεις στο CES 2020

Οι τελευταίες καινοτομίες και οι νέες τάσεις στο CES 2020

Η CES που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας από σήμερα έως τις 10 Ιανουαρίου, είναι η μεγαλύτερη έκθεση καινοτομίας του κόσμου, στην οποία συμμετέχουν οι πιο σημαντικές εταιρείες τεχνολογίας. Διοργανώνεται από την Ένωση Καταναλωτών Τεχνολογίας και προσελκύει κορυφαίους και πρωτοπόρους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες ελπίζουν να εντυπωσιάσουν τους δημοσιογράφους, τους επενδυτές και φυσικά τους καταναλωτές με έναν εντυπωσιακό συνδυασμό έξυπνων βοηθών και αυτοκινήτων, γιγαντιαίων τηλεοράσεων, ρομπότ, προϊόντα που λειτουργούν με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα, έξυπνες πόλεις και ρομποτική.

Φέτος, περισσότεροι από 4.500 εκθέτες θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά 20.000 νέα τεχνολογικά προϊόντα σε περισσότερους από 170.000 συμμετέχοντες από 160 χώρες.

Τι θα δούμε στην φετινή έκθεση CES

-Μεγαλύτερες και καλύτερες οθόνες τηλεόρασης που λειτουργούν με τεχνολογία 8Κ.

-Ρομπότ σερβιτόροι, ρομπότ που αλλάζουν το χαρτί τουαλέτας, κάδοι αποριμμάτων που αλλάζουν μόνοι τους σακούλα.

-Νέα μοντέλα αυτοκινήτων ενσωματώνουν τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες παρουσιάζοντας καινοτόμες λύσεις στον τομέα της κινητικότητας.

-Στελέχη από την BlackBerry (BB), την Apple και το Facebook θα συζητήσουν για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες τεχνολογίας διαχειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών καθώς και τα νέα μέτρα προστασίας της ιδιωτικότητας των πολιτών.

-Η φετινή έκθεση φιλοξενεί υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από όλο τον κόσμο που θα συζητήσουν για θέματα όπως οι καινοτομίες στις μεταφορές, το παγκόσμιο εμπόριο, η υγειονομική περίθαλψη και οι νέες θέσεις εργασίας στον χώρο της ψηφιακής βιομηχανίας.

-Η Ένωση Καταναλωτών Τεχνολογίας (CTA) συμπράττει με την Παγκόσμια Τράπεζα ζητώντας από εταιρείες ανά τον κόσμο να δημιουργήσουν ή να παρουσιάσουν λύσεις επικεντρωμένες σε τρεις βασικούς τομείς: την υγεία, την ισότητα των δύο φύλων και τις τεχνολογίες που ενδυναμώνουν τις κοινότητες.

-Στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης πολλά start-up προσαρμόζουν την εμπειρία των χρηστών χρησιμοποιώντας την αναγνώριση ομιλίας και τη μηχανική μάθηση.

Τέλος, αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμμετοχή της Ιβάνκας Τραμπ ως μια από τους ομιλητές στην φετινή CES, η οποία θα μιλήσει για το μέλλον της εργασίας.

 

www.ert.gr

Check Also

Γιατί οι άνθρωποι άνοιγαν τους τάφους πριν από 1.400 χρόνια;

Οι άνθρωποι που ζούσαν σε όλη την Ευρώπη πριν από περίπου 1.400 χρόνια συνήθιζαν να ξανανοίγουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *