Οι περιοχές που έχουν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για την Τετάρτη 25 Αυγούστου

Οι περιοχές που έχουν υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς για την Τετάρτη 25 Αυγούστου

Στη δημοσιότητα έδωσε η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Τετάρτη 25/8. Στην κατηγορία 3 βρίσκονται οι περιοχές της Αττικής των Κυθήρων της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς της Δυτικής_Ελλάδας και της Πελοποννήσου, της Σάμου, της Ικαρίας, της Χίου, των Ψαρών, της Λέσβου, της Κάσου, της Καρπάθου

Στη δημοσιότητα έδωσε η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για την Τετάρτη 25/8.

Στην κατηγορία 3 βρίσκονται οι περιοχές της Αττικής των Κυθήρων της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς της Δυτικής_Ελλάδας και της Πελοποννήσου, της Σάμου, της Ικαρίας, της Χίου, των Ψαρών, της Λέσβου, της Κάσου, της Καρπάθου & νησιων της ΠΕ Ρόδου.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν