Οι καχύποπτες σχέσεις της εκκλησίας με την κυβέρνηση

Οι καχύποπτες σχέσεις της εκκλησίας με την κυβέρνηση

  Τρία είναι τα βασικά ζητήματα που αναμένονται να κυριαρχήσουν στην έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας που θα συγκληθεί όταν δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών από τους ίδιους. Συγκεκριμένα, η Ιεραρχία πρέπει να αποφασίσει: -Αν θα βαφτίζει τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών.Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια

 

Τρία είναι τα βασικά ζητήματα που αναμένονται να κυριαρχήσουν στην έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχίας που θα συγκληθεί όταν δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών από τους ίδιους.

Συγκεκριμένα, η Ιεραρχία πρέπει να αποφασίσει:

-Αν θα βαφτίζει τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια μεγάλη ομάδα της Ιεραρχίας θεωρεί αδιανόητη τη μη βάφτιση. Όμως, ορισμένοι μητροπολίτες εκτιμούν ότι δεν πρέπει το μυστήριο να τελείται από αρχιερείς αλλά μόνο από έναν ιερέα και ορισμένοι εκτιμούν ότι πρέπει να πραγματοποιείται απλά και λιτά.
-Τι θα αναγράφει το πιστοποιητικό βαπτίσεως, που ούτως ή άλλως εκδίδεται από την Εκκλησία.

-Αν οι ιερείς θα κηδεύουν αυτούς τους ανθρώπους και με ποιον τρόπο όταν κάποιος από τους γονείς πεθάνει.

Καίριο είναι το ζήτημα της στάσης της Ιεραρχίας και έναντι των αναδόχων που θα βαφτίζουν τα παιδιά και των μαρτύρων που εκ του νόμου υπάρχουν στους πολιτικούς γάμους. Αλλά και των ίδιων των ομοφύλων που έχουν τελέσει πολιτικό γάμο και επιθυμούν να γίνουν ανάδοχοι.
Ιδιαίτερα μετριοπαθείς θέσεις πάντως λαμβάνει ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, κάτι που αποδείχθηκε και στην επιστολή που έστειλε προς τους βουλευτές του Βόρειου Τομέα, με την οποία ουσιαστικά εκφράζει τη θέση του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο μητροπολίτης τάσσεται υπέρ της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης, ώστε να μείνει η «οικογένεια ανέπαφη» και «τα παιδιά να μεγαλώνουν και με τα δύο πρότυπα, δηλαδή της μάνας και του πατέρα». Το αξιοσημείωτο πάντως στην επιστολή Γαβριήλ είναι το ύφος της, που είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και ήπιο. Πάντως οι σχέσεις Εκκλησίας – κυβέρνησης είναι καλύτερες από ποτέ .

Πηγή fantomas.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos