ΟΙ ΗΠΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ

Τις πιέσεις του προς τη Silicon Valley εντείνει ο Λευκός Οίκος, στην προσπάθειά του να ελέγξει την παραπληροφόρηση στο θέμα των εμβολίων. Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki δεν δίστασε να βάλει στο στόχαστρο τους «12 της παραπληροφόρησης», δηλαδή μία ομάδα ανθρώπων που ευθύνονται για το μεγαλύτερο μέρος των fake news σχετικά με τον κορωνοϊό.
«Υπάρχουν περίπου 12 άνθρωποι οι οποίοι παράγουν το 65% της παραπληροφόρησης κατά των εμβολίων στις πλατφόρμες των social media», είπε η Psaki, αναφερόμενη σε στατιστικά στοιχεία της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Center for Countering Digital Hate .Η συγκεκριμένη οργάνωση είχε δημοσιεύσει τον Μάρτιο μία έκθεση στην οποία εντόπιζε περίπου 12 άτομα που είναι «υπερ-μεταδότες» fake news του αντιεμβολιαστικού κινήματος.
Τότε, η οργάνωση είχε καλέσει το Facebook και το Twitter να κλείσουν όλες τις σελίδες τις οποίες διαχειρίζονται οι άνθρωποι αυτοί.
Ο Robert F. Kennedy Jr., ανιψιός του πρώην προέδρου John F. Kennedy και γνωστή προσωπικότητα του αντιεμβολιαστικού κινήματος, είναι ανάμεσα στα άτομα που σύμφωνα με το CCDH θα πρέπει να αποκλειστούν από τα social media.
Η σελίδα του Kennedy στο Instagram έκλεισε φέτος για τη διασπορά παραπληροφόρησης σχετικά με τον Covid-19, όπως είχε ανακοινώσει η Facebook, η εταιρεία στην οποία ανήκει η πλατφόρμα.
Όμως, ο Kennedy δεν έχει απαγορευτεί από το ίδιο το Facebook, όπου έχει περισσότερους από 300.000 followers. Πριν λίγους μήνες ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι είχε γίνει πιο προσεκτικός στις αναρτήσεις του στο Facebook, για να αποφύγει τον αποκλεισμό.
Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι 35 λογαριασμοί στα social media που συνδέονται με τα 12 αυτά άτομα έχουν πλέον μπλοκαριστεί, με αποτέλεσμα η ομάδα να χάσει 5,8 εκατ. followers. Όμως, 62 λογαριασμοί με 8,4 εκατ. followers είναι ακόμα ενεργοί.
Σύμφωνα με το CNN, οι συναντήσεις ανάμεσα στο επιτελείο του Αμερικανού προέδρου και τα στελέχη του Facebook γίνονται όλο και πιο τεταμένες. Ειδικά ο λογαριασμός του Kennedy στο Facebook θεωρείται από το Λευκό Οίκο σαν μια ένδειξη της απραξίας της εταιρείας απέναντι στα fake news για τον κορωνοϊό. Όταν οι αμερικανοί θέλουν να επιβάλλουν την κεντρική πολιτική το κάνουν με κάθε τρόπο


Πηγή

Check Also

Σάλος στις ΗΠΑ: Έφιπποι συνοριοφύλακες κυνηγούν μετανάστες με μαστίγια – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σάλο και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τις ΗΠΑ, όπου έφιπποι συνοριοφύλακες με μαστίγια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *