Οι εθελόντριες νοσοκόμες εξηγούν την απόφασή τους και μας γεμίζουν ελπίδα (video)

Οι εθελόντριες νοσοκόμες εξηγούν την απόφασή τους και μας γεμίζουν ελπίδα (video)

Οι εθελόντριες νοσοκόμες, οι οποίες με αυταπάρνηση ρίχνονται στη μάχη κατά του κορονοϊού και μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν, συγκινούν και μας γεμίζουν ελπίδα. Για αυτή τους τη γενναία απόφαση μίλησε στην εκπομπή «Από τις έξι» της ΕΡΤ η επικεφαλής των εθελοντριών νοσοκόμων από το Άργος Γεωργία Λάμπου.

Σήμερα το πρωί πέντε νοσηλεύτριες και μία μαία από το Άργος μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για να «ριχτούν» στη δουλειά.

Η νοσηλεύτρια  Γεωργία Λάμπου σχολιάζοντας αυτή τους την απόφαση είπε πως ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της ΥΠΕ για βοήθεια στη Θεσσαλονίκη και χωρίς να το σκεφτούν καθώς σκέφτηκαν τι ήχο έχει η λέξη βοήθεια και έτσι μαζεύτηκαν και είπαν «πάμε Θεσσαλονίκη να βοηθήσουμε», αφού όπως τόνισε η ίδια «ένα από τα χαρακτηριστικά της νοσηλευτικής είναι η αλληλεγγύη και μέσα από αυτή ο άνθρωπος».

Έτσι λοιπόν πήραν την απόφαση να τα αφήσουν όλα πίσω, σπίτι και οικογένεια και μας απέδειξαν ότι στο δίλημμα να μείνει κανείς στην ασφάλεια του σπιτιού του ή να πάει να βοηθήσει τον συνάνθρωπο, κερδίζει ο άνθρωπος και όπως υπογράμμισε η κα. Λάμπου «παραβλέπεις τον φόβο γιατί δεν μπορεί ο φόβος να κυριαρχεί στη ζωή μας«.

Οι  πέντε νοσοκόμες και η μία μαία θα μείνουν το λιγότερο εφτά μέρες και από εκεί και μετά θα δουν τι θα τους πει η υπηρεσία τους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η νοσηλεύτρια «ποτέ οι στέγες των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά ενώ οι ψυχές των ανθρώπων τόσο μακριά» και ευχήθηκε «οι ψυχές των ανθρώπων να έρθουν κοντά και να βοηθά ο ένας τον άλλο».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

www.ert.gr

Check Also

Ανάλυση: Όλα τα δεδομένα στον πόλεμο της πατέντας στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Ο Διδάκτωρ νομικής, δικηγόρος και πρώην μέλος της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων Πέτρος Τσαντίλας αναλύει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *