Ροή ειδήσεων

Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση δύο αντιγριπικών εμβολίων

Οι αρχές της Σιγκαπούρης ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση δύο αντιγριπικών εμβολίων

Σε προσωρινή αναστολή της χρήσης δύο συγκεκριμένων αντιγριπικών εμβολίων αποφάσισαν, προληπτικά, να προχωρήσουν οι αρχές της Σιγκαπούρης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, 48 άνθρωποι στη Νότια Κορέα, στους οποίους χορηγήθηκαν τα εν λόγω εμβόλια έχασαν τη ζωή τους.

Παρότι οι αρχές της Νότιας Κορέας αναφέρθηκαν πράγματι σε συγκεκριμένο αριθμό ανθρώπων οι οποίοι πέθαναν έχοντας εμβολιαστεί κατά της γρίπης, οι αρμόδιοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν το κρατικό πρόγραμμα εμβολιασμών, καθώς δεν διαπιστώθηκε άμεση σχέση μεταξύ των θανάτων και των εν λόγω εμβολίων.

Στη Σιγκαπούρη δεν έχουν αναφερθεί, μέχρι σήμερα, θάνατοι που σχετίζονται με τους εμβολιασμούς κατά της γρίπης. Όπως ανακοίνωσαν εχθές (Κυριακή 25/10) το υπουργείο Υγείας και η Αρχή των Επιστημών Υγείας της χώρας, η απόφαση για την αναστολή της χρήσης των εμβολίων SKYCellflu Quadrivalent και VaxigripTetra λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους.

Η Αρχή (Επιστημών Υγείας) της Σιγκαπούρης βρίσκεται σε επαφή με τις νοτιοκορεάτικες αρχές προκειμένου να λάβει περισσότερες πληροφορίες, στο πλαίσιο της έρευνάς από την οποία αναμένεται να εξακριβωθεί εάν οι θάνατοι που αναφέρθηκαν σχετίζονται, τελικά, με τους εμβολιασμούς κατά της γρίπης ή όχι.

Οι αρχές της Νότιας Κορέας πάντως προσπάθησαν σήμερα, Δευτέρα (26/10)  να βάλουν τέλος στην ανησυχία των πολιτών αναφορικά με την ασφάλεια του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης. Η ανησυχία μεγάλου μέρους του πληθυσμού κορυφώθηκε μετά την είδηση ότι τουλάχιστον 59 άνθρωποι (σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία) έχασαν τη ζωή τους αυτόν το μήνα έχοντας εμβολιαστεί κατά του ιού της γρίπης. Τον περασμένο μήνα χρειάστηκε να αποσυρθούν περίπου 5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, καθώς  δεν φυλάσσονταν σε σωστές συνθήκες θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τις αρχές της Νότιας Κορέας δεν έχει βρεθεί, μέχρι στιγμής κανένα στοιχείο που να συνδέει άμεσα τα περιστατικά των θανάτων με τους εμβολιασμούς κατά της γρίπης, η οποία στοιχίζει τη ζωή σε τουλάχιστον 3000 Νοτιοκορεάτες κάθε χρόνο.

«Υπάρχει ανάγκη επέκτασης του εμβολιασμού (κατά της γρίπης) φέτος και για την αποφυγή ταυτόχρονης λοίμωξης και εξάπλωσης της γρίπης και του κορονοϊού», δήλωσε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, δεδομένης της πανδημίας.


Πηγή: Reuters

Φωτογραφία: Associated Press

www.ert.gr

Check Also

Κορονοϊός: Πώς αντέδρασαν υγιείς και ανοσοκατασταλμένοι μετά τον εμβολιασμό τους

Σημαντικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι του κορονοϊού και τη δημιουργία αντισωμάτων σε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *