«Ξανά πίσω, στο γραφείο;» – Τεχνολογικοί κολοσσοί αλλάζουν στρατηγική λόγω της πανδημίας και το καθυστερούν

Την ανάγκη εμβολιασμού των εργαζομένων τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να είναι ομαλή η μετάβασή τους, πίσω, στις θέσεις εργασίας τους με φυσική παρουσία, επισημαίνουν στους σχεδιασμούς τους τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως το Facebook και η Google.

Με δεδομένο ότι τα κρούσματα κορονοϊου «επιμένουν» στις ΗΠΑ, η Google ανακοίνωσε ήδη ότι θα αναβάλει την επιχείρηση «επιστροφή στο γραφείο» τουλάχιστον μέχρι τις 18 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία ακολούθησε την οδηγία του Facebook, λέγοντας ότι θα θέτει ως προαπαιτούμενο για τους Αμερικανούς εργαζόμενούς της που επιστρέφουν στο γραφείο, να έχουν προηγουμένως εμβολιαστεί.

Το Twitter, από την πλευρά του, ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στην επαναλειτουργία των γραφείων του άμεσα, κλείνοντάς τα ξανά σε Σαν Φρανσίσκο και Νέα Υόρκη. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα παραρτήματά του λειτουργούσαν με δυναμικό έως και 50% για το προσωπικό που ήθελε να έχει φυσική παρουσία εκεί.

Η εταιρεία επισήμανε δε, ότι δεσμεύεται στο να δώσει στους υπαλλήλους την επιλογή να εργάζονται από το σπίτι, στις περιπτώσεις που αυτό είναι εφικτό.

Η Apple έχει καθυστερήσει την προγραμματισμένη «επιστροφή» στις εγκαταστάσεις της, μέχρι τον Οκτώβριο.

Η δε Amazon είχε ήδη ανακοινώσει επιστροφή των εργαζομένων του για τρεις (αντί πέντε) ημέρες την εβδομάδα, με φυσική παρουσία, στον χώρο εργασίας.

Με πληροφορίες από BBC Tech

www.ertnews.gr

Check Also

ΕΚ: Σταδιακή κατάργηση της χρήσης των ζώων στην έρευνα

Σχέδιο δράσης σε επίπεδο ΕΕ με φιλόδοξους και εφικτούς στόχους καθώς και χρονοδιαγράμματα για τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *