Ροή ειδήσεων

Ν. Χαρδαλιάς: Χάρτης Υγιειονομικής Ασφάλειας με 4 επίπεδα

Ν. Χαρδαλιάς: Χάρτης Υγιειονομικής Ασφάλειας με 4 επίπεδα

Την αναγγελία ενεργοποίησης μέσα στις επόμενες ημέρες ενός Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την Covid-19 που περιλαμβάνει 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας, έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης κοινού και δημοσιογράφων για την εξέλιξη της Covid-19 στη χώρα.

Συγκεκριμένα, θα υπάρχει Επίπεδο 1 Ετοιμότητας, Επίπεδο 2 Επιτήρησης, Επίπεδο 3 Αυξημένης επιτήρησης και Επίπεδο 4 Αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή θα εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδηιολογιών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης και της συσχέτισης των κρουσμάτων και των επαφών τους.

Η εφαρμογή μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός περιφερειακής ενότητας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 15 μέρρες με βάση εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Ο προσδιορισμός μέτρων και κανόνων θα υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Ο χάρτης και η εφαρμογή που τον συνοδεύει και θα υπάρχει στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή.

www.ert.gr

Check Also

Οι «αληθινοί» Μπομπ Σφουγγαράκης και Πάτρικ ο Αστερίας, εντοπίστηκαν από ωκεανογράφους στον Ατλαντικό

Οι αγαπημένοι των παιδιών ήρωες της διάσημης σειράς κινουμένων σχεδίων “SpongeBob SquarePants“, φαίνεται να «εντοπίστηκαν» …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *