Νεογέννητο με κορονοϊό από μητέρα με CoViD-19 σε αποδρομή

Νεογέννητο με κορονοϊό από μητέρα με CoViD-19 σε αποδρομή

Τοκετός αγοριού θετικού στο νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 από μητέρα με λοίμωξη CoViD-19 που ήταν σε αποδρομή έγινε την Παρασκευή στο Αττικό Νοσοκομείο.

Είναι η πρώτη φορά που γεννιέται μωρό με θετικό μοριακό έλεγχο για τον SARS-CoV-2 από μητέρα με λοίμωξη σε αποδρομή. Η κύηση ήταν 37 εβδομάδων, με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη. Η μητέρα εμφάνισε πριν από μια βδομάδα δεκατική πυρετική κίνηση και βήχα. Η ίδια και ο σύζυγός της υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο, ο οποίος βγήκε θετικός και για τους δύο.

Την Παρασκευή η μητέρα έφτασε στο Αττικό Νοσοκομείο με φαινόμενα τοκετού και ο μοριακός έλεγχος ήταν ασθενώς θετικός, γεγονός που υποδηλώνει ότι η λοίμωξη CoViD-19 είναι σε αποδρομή. Το αγοράκι, που γεννήθηκε με βάρος 3.410 γραμμάρια, μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Νεογνών για παρακολούθηση. Ο τοκετός έγινε με καισαρική τομή, γεγονός που απομακρύνει την πιθανότητα κάθετης μετάδοσης κατά την διάρκεια του τοκετού. Μέχρι σήμερα, όλα τα νεογνά που γεννήθηκαν στο Αττικό Νοσοκομείο από μητέρες με λοίμωξη CoViD-19 ήταν αρνητικά σε επανειλημμένους μοριακούς ελέγχους που έγιναν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

www.ert.gr

Check Also

Η αγάπη του Ναπολέοντα για την κολόνια μπορεί να του στοίχισε τη ζωή

Ο Ναπολέοντας μπορεί να πέθανε εξαιτίας της εμμονής του με την κολόνια, σύμφωνα με νέα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *