Ροή ειδήσεων

«Νίκησε τον Ιό!» – Ένα διασκεδαστικό και επιμορφωτικό παιχνίδι

«Νίκησε τον Ιό!» – Ένα διασκεδαστικό και επιμορφωτικό παιχνίδι

Αυτόν τον καιρό, που όχι μόνο οι ενήλικες αλλά και τα μικρά παιδιά καλούνται να αντεπεξέλθουν στις νέες δύσκολες συνθήκες που έχει φέρει η πανδημία του Covid-19, το Συμβούλιο της Ευρώπης δημιούργησε το διασκεδαστικό και επιμορφωτικό παιχνίδι «Νίκησε τον Ιό». Συγγραφείς του παιχνιδιού είναι οι κυρίες Janice Richardson και Δρ. Βερόνικα Σαμαρά, συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Ψηφιακή Πολιτειότητα και συντονίστρια της Δράσης Saferinternet.gr.

Μέσα από το παιχνίδι αυτό τα παιδιά μπορούν να μάθουν πολύ σημαντικά πράγματα για το τι μπορούν να κάνουν για να προστατευτούν από τον κορονοϊό, αλλά και να προστατεύσουν και τους άλλους.

Το παιχνίδι που στην ελληνική του έκδοση πήρε online, διαδραστική μορφή από τον Γιάννη Σαλονικίδη, υποδιευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου, δίνει τη δυνατότητα διαμοιρασμού του με σύνδεσμο στις εικονικές εξ αποστάσεως τάξεις, όχι μόνο του σχολείου του, αλλά και κάθε σχολείου.

Το «Νίκησε τον Ιό» παίζεται με εικονικό ζάρι και τα πιόνια μετακινούνται με το σύρσιμο του ποντικού. Επίσης, έχουν προστεθεί πληροφορίες στις κάρτες.

Μπορείτε να βρείτε το παιχνίδι εδώ 

Το παιχνίδι καθώς και χρήσιμες πληροφορίες προς τους γονείς για την υλοποίηση περαιτέρω δραστηριοτήτων μέσα στην οικογένεια έχουν αναρτηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε 14 γλώσσες στον επίσημο ιστότοπο του Συμβουλίου της Ευρώπης  (ΙNFO SHEET FOR PARENTS).

www.ert.gr

Check Also

Έρευνα: Πώς μολύνει τα κύτταρα ο SARS-CoV-2 και γιατί η παραλλαγή Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική

Μετά από 19 μήνες εργασίας και δεκαετίες προηγούμενων ερευνών πάνω στους κορoνοϊούς, έχουμε πλέον στην …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *