Ροή ειδήσεων

Νέα Τουρκική πρόκληση με την απέλαση Βαρυθυμιάδη!

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία, η οποία προχώρησε σε στοχευμένη προβοκάτσια δύο ημέρες πριν τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης κρατείται από το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο οποίος ταξίδευε για να παραστεί στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά.

Μόλις η πτήση του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, οι Τούρκοι αστυνομικοί δεν τον άφησαν να μπει στη χώρα και τον οδήγησαν σε χώρο όπου του δήλωσαν πως δεν μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του. Στη συνέχεια του ζήτησαν να υπογράψει έγγραφα και τον ενημέρωσαν πως θα πάρουν και το κινητό τηλέφωνο του. «Με έχουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου. Δεν μου έχουν εξηγήσει το λόγο, δεν ξέρω τι έχει γίνει» δήλωσε ο κ. Βαρυθυμιάδης στην ιστοσελίδα thestival.gr.

Την κράτηση του προέδρου της επιβεβαίωσε η ΠΟΕ με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook. «Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος! Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου. Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές» αναφέρει η ανακοίνωση της.

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε για το ταξίδι που προγραμμάτιζε ο πρόεδρος της ΠΟΕ για να συμμετάσχει στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά του Πόντου, όπως έκανε και στα προηγούμενα χρόνια από την πρώτη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στις αρχές της δεκαετίας του 2010. Το ΥΠ.ΕΞ., μάλιστα, προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. «Μόλις τώρα πήρα τηλέφωνο τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης από τους Τούρκους και δεν τον αφήνουν να προχωρήσει για την Τραπεζούντα που ήθελε να παραστεί και να εκπροσωπήσει την Ομοσπονδία στην αρχιερατική λειτουργία στην ιστορική μονή του Πόντου. Πήρα αμέσως τηλέφωνο τον Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσα και απαίτησα από αυτόν να μεσολαβήσει το υπουργείο Εξωτερικών να μην κρατηθεί ο πρόεδρος. Γνωστός ο πρόεδρος για το θάρρος και την παλληκαριά του, αλλά γνωστοί και οι γείτονες Τούρκοι για τις άδικες και πολλές φορές βάρβαρες ενέργειες που κάνουν» έγραψε στο Facebook ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ, Γιώργος Παρχαρίδης.

Οι τουρκικές Αρχές αναμένεται να απελάσουν τον κ. Βαρυθυμιάδη εντός της ημέρας.

Πριν λίγη ώρα το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε Ανακοίνωση για το θέμα. Δείτε τη…

Δείτε και την ανάρτηση του κ. Δένδια στο Twitter:

 
Πηγή

Check Also

Νόμος 4831/2021 Οργανισμός του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και κατάσταση των λειτουργών και των υπαλλήλων του

Δημοσιεύθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, το ΦΕΚ, που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *