Μ. Παγώνη για «νόσο Χ»: Δεν πρέπει να μας φοβίζει – Αν υπάρχει σύστημα υγείας σε κάθε χώρα αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις

Μ. Παγώνη για «νόσο Χ»: Δεν πρέπει να μας φοβίζει – Αν υπάρχει σύστημα υγείας σε κάθε χώρα αντιμετωπίζονται τέτοιες καταστάσεις

Σχετικά με την πιθανή «νόσο Χ», η οποία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι μια πιθανή μελλοντική, διεθνής επιδημία που θα μπορούσε να προκληθεί από ένα παθογόνο επί του παρόντος άγνωστο να προκαλέσει ανθρώπινη ασθένεια, μίλησε η Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή «Δύο στη μία». Η κ. Παγώνη εμφανίστηκε καθησυχαστική και τόνισε πως: «Ο Παγκόσμιος

20230603-DUOSTIMIA-PAGONI11

Σχετικά με την πιθανή «νόσο Χ», η οποία σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, είναι μια πιθανή μελλοντική, διεθνής επιδημία που θα μπορούσε να προκληθεί από ένα παθογόνο επί του παρόντος άγνωστο να προκαλέσει ανθρώπινη ασθένεια, μίλησε η Ματίνα Παγώνη στην εκπομπή «Δύο στη μία».

Η κ. Παγώνη εμφανίστηκε καθησυχαστική και τόνισε πως: «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας οφείλει να κάνει προετοιμασία, να πει στις χώρες, να είναι εξοπλισμένα τα συστήματα υγείας ή τα νοσοκομεία τους, σε περίπτωση που έρθει μια νόσος Χ όπως την ονομάζει, όπως τη λένε όλοι. Για αυτό λοιπόν, όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν.

Εξήγησε ότι : «Δεν είπε τίποτα ιδιαίτερο, κάτι που να φοβίσει τον κόσμο και επιπλέον αυτά τα συνέδρια γίνονται κάθε χρόνο. Αυτό φέτος, έγινε στη Γενεύη 10 μέρες και δόθηκαν οι οδηγίες, όπως και το 18 είχε δώσει οδηγίες ο Παγκόσμιος Οργανισμός τι θα έχουμε μια πανδημία».

Ισχυρίστηκε πως αν υπάρχει σύστημα υγείας σε κάθε χώρα με νοσοκομεία πλήρως εξοπλισμένα είτε με προσωπικό είτε με μηχανήματα, μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτές τις καταστάσεις.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβηθεί γιατί αυτά είναι μηνύματα για καλύτερη οργάνωση των χωρών όσον αφορά το σύστημα υγείας», είπε.

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την συνέντευξη:

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos