Μ. Βαρβιτσιώτης: Είναι η ώρα να μιλήσουν ανοιχτά οι πολίτες για το πού θέλουν να πάει η Ευρώπη

Μ. Βαρβιτσιώτης: Είναι η ώρα να μιλήσουν ανοιχτά οι πολίτες για το πού θέλουν να πάει η Ευρώπη

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις Διοργανικές σχέσεις και τη διεύρυνση προοπτικών, είχε στις Βρυξέλλες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συμμετέχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδριάζει με φυσική παρουσία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ: «Με τον

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για τις Διοργανικές σχέσεις και τη διεύρυνση προοπτικών, είχε στις Βρυξέλλες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συμμετέχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεδριάζει με φυσική παρουσία στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε σε ανάρτησή του στο τουίτερ:

«Με τον Μάρος Σεφτσοβιτς συζητήσαμε σήμερα για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. Τον ενημέρωσα για την πορεία του Διαλόγου στην Ελλάδα και συμφωνήσαμε ότι είναι η ώρα να μιλήσουν ανοιχτά οι πολίτες για το πού θέλουν να πάει η Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να ακούσει, αν θέλει να προχωρήσει».

Επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συνάντησε τον Επίτροπο για τη Διεύρυνση και τη Γειτονία, Όλιβερ Βάρχελι.

«Τόνισα σήμερα στον Επίτροπο Όλιβερ Βάρχελι ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Η ΕΕ πρέπει να είναι συνεπής & αξιόπιστη απέναντι τους. Θα συνεχίσουμε να προωθούμε την ευρωπαϊκή Ιδέα στους γείτονές μας, γιατί η ΕΕ είναι ισχυρότερη, όταν είναι ολοκληρωμένη» σημείωσε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Από την πλευρά του, ο κ. Βάρχελι ευχαρίστησε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για «την καλή συζήτηση». «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για τις προτεραιότητές μας».

Τέλος, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, είχε συνάντηση με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ωκεανών και Αλιείας Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους.

«Με τον Βιργκίνιους Σινκεβίτσιους μιλήσαμε σήμερα για τους περιβαλλοντικούς κινδύνους στη Μεσόγειο & την ανάγκη προστασίας της, σε συνέχεια της Συνόδου EUMED. Ζήτησα την ενεργοποίηση της ΕΕ ιδίως στο ζήτημα της παράνομης τουρκικής αλιείας» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.

Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Πηγή: ΕΡΤ

ΠηγήΠηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν