Ροή ειδήσεων

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «Η Ελλάδα λέει ανοίξαμε και σας περιμένουμε» στους ψηψιακούς νομάδες (ηχητικό)

«Η Ελλάδα προχωρά δυναμικά με την καθιέρωση της Digital Nomads Visa δίνοντας τη δυνατότητα στους λεγόμενους «Ψηφιακούς Νομάδες» να εργαστούν στη χώρα μας» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και τους δημοσιογράφους Χάρη Παυλίδη και Κωνσταντίνο Μαργαρίτη.

Όπως είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης η συγκεκριμένη βίζα παρέχει τη δυνατότητα σε πολίτες τρίτων χωρών, αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες ή μισθωτούς, που εργάζονται εξ αποστάσεως με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας, να επιλέξουν τη χώρα μας ως έδρα. «Είμαστε η τρίτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που καθιερώνει μία τέτοια βίζα, η οποία απευθύνεται ουσιαστικά σε νέους εργαζόμενους, υψηλού επιπέδου. Δυστυχώς για πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα ήταν μία χώρα πολύ αφιλόξενη σε οποιονδήποτε ήθελε με νόμιμο τρόπο να δραστηριοποιηθεί. Σήμερα αυτό προσπαθούμε να το αλλάξουμε καθώς υπήρχαν πάρα πολλά παράπονα από επιχειρηματίες ότι δε μπορούν να καλέσουν έναν εμπορικό τους συνεργάτη από τρίτη χώρα γιατί πάντοτε αντιμετωπιζόταν ως παράνομος μετανάστης. Παράλληλα υπήρχε και αδυναμία προσέλκυσης αλλοδαπών που θέλουν να σπουδάσουν στη χώρα μας» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μάλιστα όπως τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών προχωρά και σε μία σειρά άλλων ενεργειών, όπως στο κλείσιμο ηλεκτρονικών ραντεβού με τα προξενεία και με μία διαδικτυακή πύλη. «Στόχος μας είναι η Ελλάδα να είναι μία χώρα που να λέει «ανοίξαμε και σας περιμένουμε» στους νόμιμους που θέλουν να έρθουν στη χώρα και όχι στους παράνομους μετανάστες, οι οποίοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν τα μεγάλα προβλήματα τα οποία έχουμε ζήσει γύρω από το μεταναστευτικό».

Ερωτώμενος για τα ελληνοτουρκικά ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι όσοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν ένα πολεμικό κλίμα διαψεύστηκαν φέτος το καλοκαίρι. «Είχαμε πει ότι θα περάσουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι μετά την ανώτατη πολιτική συμφωνία ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο και δεν διαψεύστηκε». Ωστόσο σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών δεν συνεπάγεται ότι λύθηκαν τα ελληνοτουρκικά ζητήματα ή ότι η Τουρκία άλλαξε τις πολιτικές της θέσεις. «Δεν έχουμε φτάσει σε ένα τέτοιο πεδίο ωρίμανσης των μεταξύ μας συζητήσεων. Η Τουρκία συνεχίζει να έχει τις ίδιες απόψεις, όμως είναι πολύ διαφορετικό να εκφράζονται μέσω δηλώσεων και εντελώς διαφορετικό να εκφράζονται μέσα από την διενέργεια ερευνών, ασκήσεων ή άλλων ενεργειών που αμφισβητούν πρακτικά την ελληνική κυριαρχία» κατέληξε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 

ΠηγήΠηγή

Check Also

Tιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 76 χρόνων ίδρυσης του ΟΗΕ

Τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 76 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ διοργανώθηκαν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *