Μητσοτάκης: Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή και όχι την ώρα της μάχης

Οι φωτιές σε Αττική και Εύβοια βρίσκονται στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ξεκινώντας ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα Μέσα Ενημέρωσης και κυρίως τους ρεπόρτερ που βρέθηκαν στο πεδίο των πυρκαγιών, ενώ ευχαρίστησε και στους πυροσβέστες που έδωσαν μάχη να περιορίσουν τις φλόγες.

«Βρισκόμαστε στη 10η μέρα μιας πρωτοφανούς επίθεσης της φύσης. Ευτυχώς σήμερα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Πετύχαμε να προστατέψουμε χιλιάδες ανθρώπους, χάσαμε δάση και περιουσίες. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας δείχνει ότι όλα πρέπει να αλλάξουν. Να μην χρησιμοποιούμε πλέον τον όρο “κλιματική αλλαγή”. Είμαι έτοιμος για τολμηρές λύσεις. Λάθη κάνει μόνο ο άνθρωπος, όχι η φύση» είπε μεταξύ άλλων.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι κυρίαρχος στόχος ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ζωής, ανθρώπων και ζώων. «Είναι σημαντικό πως δεν θρηνήσαμε θύματα με 100 φωτιές κάθε ημέρα» ανέφερε και επισήμανε ότι εντός των επόμενων μηνών θα ψηφιστεί ο πρώτος κλιματικός νόμος. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε ό, τι χάσαμε» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η αρνητική εμπειρία από την επέλαση της φύσης πρέπει να μετατραπεί σε θετική αλλαγή. Είναι απαραίτητη η συμβολή της αντιπολίτευσης σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει να διαλέξει τι θέλει να κάνει. Είμαστε πάντα στην όχθη της λογικής και της ενότητας» είπε.

Για τις ευθύνες της διαχείρισης είπε: «Ζήτησα συγγνώμη και το έκανα γιατί το αισθάνθηκα ως μία προσωπική ανάγκη. Οφείλεις να κοιτάς μέσα σου να δεις τι δεν πήγε κανλά. ήταν αυθόρμητη ηθική συμπεριφορά και πολιτική πράξη. Η συγγνώμη σηματοδοτεί την απόφαση για δράση. Είναι η αφετηρία, δεν είναι το τέλος για να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν. Γι’ αυτό κάνουμε την αυτοκριτική μας με θάρρος, κάποια μαθήματα τα έχουμε πάρει. Οι ευθύνες θα αποδοθούν την κατάλληλη στιγμή και όχι την ώρα της μάχης.η κυβέρνηση δεν διστάζει να αναγνωρίσει τα λάθη μας. Κάναμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, σε κάποιες περιπτώσεις δεν ήταν αρκετό.Πηγή

Check Also

«Η Διακήρυξη των Αθηνών»: Όλο το κείμενο που υιοθέτησαν οι ηγέτες της EUMED9 για την κλιματική αλλαγή

Την πλήρη εφαρμογή του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ και την ουσιαστική ενίσχυση των μέσων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *