Με οδηγό το διαβήτη: Δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους της άγονης γραμμής

Με οδηγό το διαβήτη: Δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους της άγονης γραμμής

Από την Πάτμο ξεκίνησε η 8η εκστρατεία πρόληψης εκπαίδευσης και ενημέρωσης κατά της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Με οδηγό το διαβήτη». Ένας στους δέκα συνανθρώπους μας στην Ελλάδα πάσχει από τη νόσο ωστόσο πολλοί δεν το γνωρίζουν καθώς πρόκειται για μία ύπουλη ασθένεια που δεν δίνει σημάδια.  Η

patmos-diavitis

Από την Πάτμο ξεκίνησε η 8η εκστρατεία πρόληψης εκπαίδευσης και ενημέρωσης κατά της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη που διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Με οδηγό το διαβήτη».

Ένας στους δέκα συνανθρώπους μας στην Ελλάδα πάσχει από τη νόσο ωστόσο πολλοί δεν το γνωρίζουν καθώς πρόκειται για μία ύπουλη ασθένεια που δεν δίνει σημάδια.

 Η οργάνωση από το 2014 έχει εξετάσει πάνω από 70.000 άτομα τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα εντοπίζοντας 800 αδιάγνωστα περιστατικά μέχρι στιγμής. Στην εκστρατεία συμμετέχουν ιατροί από διάφορες ειδικότητες (παθολόγος-διαβητολόγος, οφθαλμίατρος, πνευμονολόγος και ποδολόγος), οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Η πρόληψη σώζει ζωές και μία απλή μέτρηση σακχάρου αρκεί:αν η τιμή του είναι πάνω από 100 όταν είσαι νηστικός αυτό είναι σημάδι ότι έχεις μπει στο προδιαβητικό στάδιο και η επαφή με γιατρό κρίνεται απαραίτητη.

Η ιατρική ομάδα που έχει ξεκινήσει το ταξίδι της από τις 27 Μαϊου, πραγματοποιεί επισκέψεις από νησί σε νησί καλώντας τους κατοίκους που το επιθυμούν να υποβληθούν σε εξειδικευμένες εξετάσεις για τον διαβήτη.

Ειδικότερα, σε κάθε νησί θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των κατοίκων για το διαβήτη με δωρεάν μετρήσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αι-μοσφαιρίνης, Σπιρομετρήσεις, Έλεγχος Συνδρόμου Διαβητικού ποδιού και Αρτηριακής Πίεσης.

Επόμενοι σταθμοί της εκστρατείας η οποία ολοκληρώνεται στις 2 Ιουνίου, είναι η Αστυπάλαια η Νίσυρος η Τήλος και η Χάλκη.

Η  εκστρατεία ενημέρωσης της ΑΜΚΕ «Με οδηγό το διαβήτη» πραγματοποιείται για 8η χρονιά.

Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos