Με «ασφαλή διέλευση» από τη Γη αστεροειδής το Σάββατο, 25η Μαρτίου

Με «ασφαλή διέλευση» από τη Γη αστεροειδής το Σάββατο, 25η Μαρτίου

Αστεροειδής που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, με το όνομα 2023 DZ2, θα περάσει από τη Γη το Σάββατο 25/3 σε απόσταση άνω των 160.000 χιλιομέτρων χωρίς να φέρει κανέναν κίνδυνο, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA, αναφέρει το Xinhua. Ο αστεροειδής, πλάτους περίπου 55 μέτρων, ταξιδεύει επί του παρόντος με 36,84 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο,

Αστεροειδής που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, με το όνομα 2023 DZ2, θα περάσει από τη Γη το Σάββατο 25/3 σε απόσταση άνω των 160.000 χιλιομέτρων χωρίς να φέρει κανέναν κίνδυνο, σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Πλανητικής Άμυνας της NASA, αναφέρει το Xinhua.

Ο αστεροειδής, πλάτους περίπου 55 μέτρων, ταξιδεύει επί του παρόντος με 36,84 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, σύμφωνα με το σύστημα ιχνηλάτησης σε πραγματικό χρόνο της NASA.

Αν και τέτοια γεγονότα είναι κοινά, η προσέγγιση ενός αστεροειδούς αυτού του μεγέθους συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε δεκαετία, σύμφωνα με τη NASA, παρέχοντας μια μοναδική ευκαιρία για την επιστήμη.

Σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, αστρονόμοι από το Διεθνές Δίκτυο Προειδοποίησης Αστεροειδών (IAWN) θα παρατηρήσουν το πέρασμα του αστεροειδούς για να μάθουν περισσότερα για την πλανητική άμυνα.

Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν