Μεξικό: Γυναίκες και μεσήλικες οδηγούν τη μετάβαση στην οικονομία της ανακύκλωσης

Μεξικό: Γυναίκες και μεσήλικες οδηγούν τη μετάβαση στην οικονομία της ανακύκλωσης

Οι γυναίκες ξεχωρίζουν ως οδηγοί της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία πλαστικών, με το 32% να δηλώνει ότι δίνει προτεραιότητα στο περιβάλλον κάθε ημέρα, ενώ το 77% δηλώνει πρόθυμο να μεταφέρει πλαστικές συσκευασίες σε κέντρα ανακύκλωσης, όπως αποκαλύπτει η έρευνα «Plastic recyclin g between Mexicans 2023» που αναπτύχθηκε από την Vida Circular. Σύμφωνα με την

APTOPIX Argentina Economy

Οι γυναίκες ξεχωρίζουν ως οδηγοί της μετάβασης προς μια κυκλική οικονομία πλαστικών, με το 32% να δηλώνει ότι δίνει προτεραιότητα στο περιβάλλον κάθε ημέρα, ενώ το 77% δηλώνει πρόθυμο να μεταφέρει πλαστικές συσκευασίες σε κέντρα ανακύκλωσης, όπως αποκαλύπτει η έρευνα «Plastic recyclin g between Mexicans 2023» που αναπτύχθηκε από την Vida Circular.

Σύμφωνα με την έρευνα:

· Σχεδόν 7 στους 10 Μεξικανούς θα πλήρωναν περισσότερα για προϊόντα σε βιώσιμη συσκευασία.

· 7 στους 10 Μεξικανούς δήλωσαν ότι θα πήγαιναν να πάρουν τα πλαστικά τους δοχεία εάν εγκατασταθούν περισσότερα κέντρα συλλογής κοντά στα σπίτια τους.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ο Carlos Torres, Γενικός Διευθυντής της ALPLA Mexico, Central America and the Caribbean, μοιράστηκε τη δέσμευση που έχει η εταιρεία για την Κυκλική Οικονομία και την ανακύκλωση.

Αν και η μελέτη εντοπίζει σημαντικές προκλήσεις, αποκαλύπτει επίσης μια γενικά θετική διάθεση για αύξηση της ανακύκλωσης πλαστικών.

Σύμφωνα με στοιχεία της μελέτης Circular Life, σχεδόν 8 στους 10 ερωτηθέντες αναγνωρίζουν την ευθύνη τους για τη ρύπανση που προκαλείται από τα πλαστικά, «γεγονός που υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για συλλογικές λύσεις για την αντιμετώπιση αυτής της παγκόσμιας πρόκλησης».

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos