Ροή ειδήσεων

Μαρινάκης: Τρία σύγχρονα LNG carriers στο στόλο της Capital Product Partners L.P. έναντι 599 εκατ.

Σε συμφωνία για την απόκτηση τριών τελευταίας τεχνολογίας LNG carriers προχώρησε εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά Capital Product Partners L.P. έναντι συνολικού ποσού 599,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για το Aristos I ναυπηγημένο το 2020, το Aristarchos και Aristidis I ναυπηγημένα το 2021, στις γιάρδες της Hyundai Heavy Industries. Tο LNG/C Aristos I και το LNG/C Aristarchos αναμένεται να παραδοθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου και το LNG/C Aristidis I στο τέλος Νοεμβρίου 2021.

Τα Aristos I και Aristidis I βρίσκονται υπό μακρόχρονη ναύλωση από την BP Gas Marketing Limited (“BP”). Για το πρώτο η ναύλωση λήγει τον Οκτώβριο του 2027 και για το δεύτερο τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς. Αναμένεται όμως να επεκταθούν έως τον Οκτώβριο του 2032 και τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς αντίστοιχα.

Tο Aristarchos είναι και αυτό υπό μακρόχρονη ναύλωση από την Cheniere Marketing International LLP (“Cheniere”), η οποία λήγει τον Φεβρουάριο του 2025 με την ναυλώτρια εταιρεία να έχει option για έναν ακόμη χρόνο. Τα έσοδα από τη ναύλωση και των τριών πλοίων ανέρχονται στα 391 εκατομμύρια δολάρια, με μέσο όρο ημερήσιας ναύλωσης στα 67.630 δολάρια. Με την προσθήκη του στο στόλο της εταιρείας ο μέσος όρος ηλικίας μειώνεται από τα 10,4 έτη στα 8,8.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Check Also

Ο νέος φορολογικός χάρτης: Όλες οι αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τις επερχόμενες αλλαγές στον φορολογικό χάρτη. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *