Μήνυμα του Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά ενάντια στο κλίμα φόβου που καλλιεργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά ενάντια στο κλίμα φόβου που καλλιεργεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ενάντια στο κλίμα φόβου που καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των Εκλογών της 25ης Ιουνίου, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση οφείλει να εγγυάται τον σεβασμό της ελευθερίας έκφρασης, διάδοσης ιδεών και πληροφοριών, εκτίμησης γεγονότων και συναγωγής συμπερασμάτων», τόνισε ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κατά την

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, ενάντια στο κλίμα φόβου που καλλιεργεί η Νέα Δημοκρατία ενόψει των Εκλογών της 25ης Ιουνίου, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση οφείλει να εγγυάται τον σεβασμό της ελευθερίας έκφρασης, διάδοσης ιδεών και πληροφοριών, εκτίμησης γεγονότων και συναγωγής συμπερασμάτων», τόνισε ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας μια δήλωση σε τρία σκέλη, στα οποία όπως ανέφερε:

«Η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει ακόμα και στον προεκλογικό αγώνα. Να θυμίσω ότι η ελευθερία εκφράσεως ιδιαίτερα στις προεκλογικές περιόδους καλύπτει και εκφράσεις, ιδέες, πληροφορίες οι οποίες μπορεί να δημιουργούν ανησυχία, ακόμη και να σοκάρουν. Είναι αναγκαίο στον νομικό μας πολιτισμό και οφείλουμε να το δεχθούμε» υπογράμμισε στο πρώτο σκέλος.

«Η ελληνική Πολιτεία και κάθε Κυβέρνησή της αγκαλιάζει όλους τους Έλληνες χωρίς διάκριση ανάλογα με το θρήσκευμα ή άλλο ανάλογο κριτήριο. Όλοι οι Έλληνες ως μέλη της δημοκρατικής πατρίδας, κατανοώντας τις απαιτήσεις, πρέπει απερίσπαστοι να ασκούν όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα» τόνισε με νόημα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό και τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο εξέφρασε τις ευχαριστίες του «προς την Κυβέρνηση της τουρκικής Δημοκρατίας γιατί, όπως διαπιστώνουμε, συνεργάζεται με την ελληνική για την αντιμετώπιση της μάστιγας των δημοκρατικών κοινωνιών που στοιχειοθετεί την αδίστακτη εκμετάλλευση ατόμων από τους διακινητές».

Στο πλαίσιο αυτό, ευχαρίστησε τους δύο αρμόδιους Υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας, καθώς και τις Ένοπλες Δυνάμεις «για την προσπάθεια που καταβάλλετε ώστε να αποτραπεί η αντικανονική είσοδος αλλοδαπών στη χώρα μας. Όσοι ζητήσουν άσυλο, οφείλουν να χρησιμοποιούν τις θεσμοθετημένες πύλες εισόδου στην Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, κάθε είσοδος που δεν γίνεται από εκεί, δημιουργεί ζήτημα κανονικότητας και αυτό που οφείλουμε εμείς είναι να καταβάλλουμε τις προσπάθειες που απαιτούνται».

 

Πηγή fantomas.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos