Λωρίδα της Γάζας: «Δεν θα συμμετείχαμε σε καμία αναγκαστική εκκένωση της Ράφα» ξεκαθαρίζει ο ΟΗΕ

Λωρίδα της Γάζας: «Δεν θα συμμετείχαμε σε καμία αναγκαστική εκκένωση της Ράφα» ξεκαθαρίζει ο ΟΗΕ

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από το Ισραήλ για ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας. Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν θα συμμετείχε σε καμία αναγκαστική εκκένωση ακόμα κι αν λάμβανε ενημέρωση. «Δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από Ισραηλινούς αξιωματούχους», δήλωσε ο Γενς Λάρκε,

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από το Ισραήλ για ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας. Ξεκαθάρισε επίσης πως δεν θα συμμετείχε σε καμία αναγκαστική εκκένωση ακόμα κι αν λάμβανε ενημέρωση.

«Δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από Ισραηλινούς αξιωματούχους», δήλωσε ο Γενς Λάρκε, εκπρόσωπος του OCHA απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ για τη Ράφα.

«Όπως και να ‘χει, ο ΟΗΕ δεν συμμετέχει σε αναγκαστικές, μη εθελοντικές εκκενώσεις. Δεν υπάρχει σχέδιο αυτή τη στιγμή για τη διευκόλυνση της απομάκρυνσης αμάχων», είπε.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Έιλον Λέβι ζήτησε προηγουμένως από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ «να συνεργαστούν με τις προσπάθειες του Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους από τη Χαμάς και να τους απομακρύνει από μια εμπόλεμη ζώνη όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες».

Πηγή fantomas.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos