Κ. Λαγουβάρδος στην «Κ»: Σε αποδρομή η κακοκαιρία παρά τις εξάρσεις χιονόπτωσης

Κ. Λαγουβάρδος στην «Κ»: Σε αποδρομή η κακοκαιρία παρά τις εξάρσεις χιονόπτωσης

Εξασθενεί σταδιακά το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», που ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Δευτέρας και σάρωσε τη χώρα, με τον διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, να τονίζει στο kathimerini.gr πως το φαινόμενο είναι σε αποδρομή. Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, μπορεί να εμφανίζονται κατά διαστήματα νεφικές αναπτύξεις, δίνοντας παροδικά φαινόμενα και

Εξασθενεί σταδιακά το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», που ξεκίνησε από τα ξημερώματα της Δευτέρας και σάρωσε τη χώρα, με τον διευθυντή ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, να τονίζει στο kathimerini.gr πως το φαινόμενο είναι σε αποδρομή.

Σύμφωνα με τον κ. Λαγουβάρδο, μπορεί να εμφανίζονται κατά διαστήματα νεφικές αναπτύξεις, δίνοντας παροδικά φαινόμενα και μικρές εξάρσεις χιονόπτωσης στην Αττική, ωστόσο η κακοκαιρία «Ελπίδα» διαλύεται.

Χιονοπτώσεις παρατηρούνται στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου που και εκεί σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία αύριο αναμένται να ανέβει λίγο ως προς τις μέγιστες τιμές της, ωστόσο -όπως προειδοποίησε ο κ. Λαγουβάρδος- τη νύχτα και το πρωί θα έχει ισχυρό παγετό.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιοχές θα σημειωθεί παγετός και την Πέμπτη, εξαιτίας του μεγάλου όγκου χιονιού.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -13 έως 0 βαθμούς), -7 έως 3 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 6 βαθμούς), 1 έως 7 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 5 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν