«Κόλαση» στο Μπάκχμουτ – Οι Ρώσοι κατέκαψαν το τελευταίο ουκρανικό προπύργιο με θερμοβαρικές ρουκέτες…

«Κόλαση» στο Μπάκχμουτ – Οι Ρώσοι κατέκαψαν το τελευταίο ουκρανικό προπύργιο με θερμοβαρικές ρουκέτες…

Βίντεο που δημοσιεύτηκε από ρωσικά κανάλια στο Telegram δείχνει το ρωσικό Πυροβολικό κατά την διάρκεια της σημερινής νύχτας να «εξαερώνει» τα δύο οικοδομικά τετράγωνα του Μπάκχμουτ που ακόμα ελέγχουν οι Ουκρανοί (γύρω στο 4% της πόλης) με θερμοβαρικές ρουκέτες ΤΟS-1A και εμπρηστικά βλήματα, δημιουργώντας μία πραγματική «κόλαση». 🇷🇺🇺🇦⚡ UAV footage of #Artemovsk (Bakhmut) at night

Βίντεο που δημοσιεύτηκε από ρωσικά κανάλια στο Telegram δείχνει το ρωσικό Πυροβολικό κατά την διάρκεια της σημερινής νύχτας να «εξαερώνει» τα δύο οικοδομικά τετράγωνα του Μπάκχμουτ που ακόμα ελέγχουν οι Ουκρανοί (γύρω στο 4% της πόλης) με θερμοβαρικές ρουκέτες ΤΟS-1A και εμπρηστικά βλήματα, δημιουργώντας μία πραγματική «κόλαση».

Οι Ρώσοι θέλουν να ολοκληρώσουν την κατάληψη του Μπάκχμουτ πριν τις 9 Μαΐου καθώς τότε αναμένεται να ξεκινήσει την αντεπίθεσή του το Κίεβο αλλά και να αποσυρθεί η Wagner από την πρώτη γραμμή.

Για το λόγο αυτό εγκαταλείπουν τις αιματηρές οδικές συγκρούσεις και προχωρούν σε ολοκληρωτική ισοπέδωση των κτιρίων στα οποία ακόμα κρύβονται μέσα τους Ουκρανοί στρατιώτες.

Όπως φαίνεται από το βίντεο τα κτίρια που καίγονται είναι το συγκρότημα των πολυορόφων εργατικών κατοικιών που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί ως το τελευταίο τους προπύργιο στην πόλη.

 

Δεύτερο χαρακτηριστικό βίντεο δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε υπόγειο κτιρίου που κυριολεκτικά φλέγεται μετά την ρίψη TOS-1A.

H εντολή από την Μόσχα είναι σαφής. Το Μπάκχμουτ-Αρτέμοφσκ θα είναι «καθαρό» μέχρι τις 9 Μαΐου με κάθε τρόπο και μέσον ώστε να έχει ετοιμαστεί η «παγίδα» που στήνει το ρωσικό Γενικό Επιτελείο στις τεθωρακισμένες ταξιαρχίες που θα ξεκινήσουν την ουκρανική αντεπίθεση.

Οι περισσότερες ουκρανικές μονάδες αναμένεται να επιτεθούν στην γραμμή Χερσώνα-Ζαπορίζια και μέρος τους αναμένεται να επιτεθεί εκ νέου στο Μπάκχμουτ, όχι για συμβολικούς λόγους, αλλά για στρατηγικούς.

Η πόλη αποτελεί τον «αρμό» ολόκληρου του μετώπου του Ντόνμπας.

Υπάρχουν ήδη αναφορές από αμερικανικούς λογαριασμούς στο Twitter, ότι το Μπάκχμουτ καταλήφθηκε από τους Ρώσους σε ποσοστό 100%. Τα αποτελέσματα του βραδινού βομβαρδισμού θα φανούν σήμερα.

 

Ρωσικοί λογαριασμοί πάντως αναφέρουν πως έχει απομείνει ένα 2% της πόλης υπό ουκρανικό έλεγχο.

 

 

 

 

 

 

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν