Κυρώσεις ζητά η γαλλική κυβέρνηση για τα επεισόδια στο Νις – Μαρσέιγ

Κυρώσεις ζητά η γαλλική κυβέρνηση για τα επεισόδια στο Νις – Μαρσέιγ

Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, θεωρεί ότι τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Νις, τα οποία είχαν ως συνέπεια την διακοπή της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ, μετά από εισβολή οπαδών στο γήπεδο, είναι «μια κόκκινη γραμμή που ξεπεράστηκε» και πως θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις. Μιλώντας σήμερα στα ΜΜΕ, η Μαρατσινεάνου τόνισε ότι αυτό

Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρατσινεάνου, θεωρεί ότι τα χθεσινά επεισόδια στο γήπεδο της Νις, τα οποία είχαν ως συνέπεια την διακοπή της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ, μετά από εισβολή οπαδών στο γήπεδο, είναι «μια κόκκινη γραμμή που ξεπεράστηκε» και πως θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις.

Μιλώντας σήμερα στα ΜΜΕ, η Μαρατσινεάνου τόνισε ότι αυτό που συνέβη στη Νίκαια είναι «προσβολή» για το ποδόσφαιρο και για τους φιλάθλους.

Εξήγησε ότι η Εισαγγελία της Νίκαιας άνοιξε έρευνα και πως από εκεί ελπίζει ότι «η δικαιοσύνη θα μπορέσει να συνεχίσει ήρεμα το έργο της» για τον εντοπισμό των ενόχων.

Η γαλλική λίγκα (LFP), η οποία έχει επίσης αρχίσει τη δική της έρευνα, ανακοίνωσε ότι κάλεσε τη Νις και τη Μαρσέιγ σε πειθαρχική διαδικασία ακρόασης στις 25 Αυγούστου για τα επεισόδια, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «σοβαρά».

Η υπουργός επιβεβαίωσε πως εμπιστεύεται ότι «θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους ορίζονται ως υπεύθυνοι» και ότι θα είναι «στο ύψος» αυτού που συνέβη.

Η Μαρατσινεάνου είπε ότι καταλαβαίνει την απόφαση της Μαρσέιγ να μην επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο, τονίζοντας ότι «αν οι παίκτες αισθάνονταν ότι κινδύνευαν, έκαναν καλά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατ’ αρχήν, η γαλλική λίγκα πρέπει να κατακυρώσει στα χαρτιά το παιχνίδι υπέρ της Νις, επειδή η Μαρσέιγ αρνήθηκε να συνεχίσει.

Η αναμέτρηση της Ligue 1 μεταξύ Νις και Μαρσέιγ διεκόπη στο 75ο λεπτό μετά από σοβαρά επεισόδια, καθώς οι παίκτες της Μαρσέιγ συγκρούστηκαν με τους οπαδούς των γηπεδούχων που τους χτύπησαν με αντικείμενα και εισέβαλαν στο γήπεδο.

Οι οπαδοί της Νις πέταξαν μπουκάλια με νερό, καθώς η Μαρσέιγ ήταν έτοιμη να εκτελέσει ένα κόρνερ, και, αφού ένα από αυτά χτύπησε τον επιθετικό Ντιμίτρι Παγέτ, τους το επέστρεψε και τότε ακολούθησε μια συμπλοκή μεγάλης κλίμακας, όταν μερικοί οπαδοί μπήκαν στο γήπεδο.

Τρεις παίκτες της Μαρσέιγ τραυματίστηκαν, ενώ η ομάδα της Νις έκανε λόγο για επίθεση σε Κλάιφερτ και Τοντιμπό από ανθρώπους της ασφάλειας της Μαρσέιγ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν