Ροή ειδήσεων

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Ειδικό Δικαστήριο για Παππά – Παπαγγελόπουλο

Σε σκληρό ροκ περνάει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη την αξιωματική αντιπολίτευση με δύο κορυφαίες πράξεις: Η μία είναι η νομοθέτηση του νέου σφικτού πλαισίου για τις πορείες, κίνηση που θα κερδίσει πολλές συμπάθειες στον εμπορικό κόσμο και τον απλό πολίτη και η δεύτερη είναι η διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την ένταξη στο κατηγορητήριο του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά.

Του Περικλή Σωτηρίου

Μετά την δημοσιοποίηση της λίστας Πέτσα που αναμφίβολα ξεσήκωσε διαμαρτυρίες και από φίλια μέσα μαζικής ενημέρωσης, η κυβέρνηση απάντησε σχεδόν ακαριαία με το «ανέβασμα» της κριτικής για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκοντας τον επιχειρηματία Καλογρίτσα, τους Λιβανέζους σε μία υπόθεση που θα διερευνηθεί ακόμα περισσότερα αλλά έχει τον ίδιο παρανομαστή. Τον Νίκο Παππά.

Η κάλυψη που προσέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο Νίκο Παππά στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, δυστυχώς, δημιουργεί τριγμούς καθώς γνώριζε τις κινήσεις του συνεργάτη του και από την άλλη «διώχνει» περισσότερους ψηφοφόρους καθώς από τις υποθέσεις που βγαίνουν στο φως διαφαίνεται ένα βασικό συμπέρασμα: Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποτελέσει το μεγαλύτερο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης.

Η υπόθεση Νίκου Παππά, που αποτελεί ένα αγκάθι στο υπογάστριο του κόμματος πλέον, θα βρεθεί στο προσκήνιο για πολλές εβδομάδες ακόμα καθώς στην περίπτωση Καλογρίτσα φέρεται να εμπλέκεται και ο Πετσίτης, στενός φίλος του Νίκου Παππά. Όπως γίνεται κατανοητό, το καλοκαίρι θα γίνει πολύ πιο θερμό καθώς η πολιτική κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης θα συνεχιστεί για πολύ καιρό.

Στα κάγκελα, όμως, είναι και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν θέλουν να ταυτιστούν με την περίοδο παντοδυναμίας του Νίκου Παππά όπως ο Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης κ.ά. που θεωρούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να κρατήσει αποστάσεις και να μη βάλλεται για προσωπικές τακτικές και παιχνίδια στελέχους καθώς φθείρεται ανεπανόρθωτα. Ωστόσο, πολλοί παραδέχονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να τον αδειάσει στο βαθμό που θα έπρεπε καθώς ο Νίκος ξέρει πολλά… Τι εννοούν άραγε;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μία πιθανή εξέλιξη να βρεθούν ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Νίκος Παππάς, θα φθείρει τα μέγιστα το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα. Εκτιμούν πολιτικοί παρατηρητές, ότι η στρατηγική δεν έχει καμία σχέση με το 89. Τότε ο στόχος ήταν ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου ενώ τώρα κατ’ αποκλειστικότητα είναι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού. Καμία στόχευση προσωπικά στον Τσίπρα…

Τα μηνύματα προς την κοινωνία

Κάτω από αυτό το κλίμα της έντονης σκανδαλολογίας, η κυβέρνηση καλείται να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα στην κοινωνία:

1. Ότι θα συνεχίσει να έχει ως πρώτη προτεραιότητα την δημόσια υγεία. Γι’ αυτό Το Σαββατοκύριακο θεωρείται κρίσιμο, καθώς οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού θα ενταθούν και θα υπάρξουν εισηγήσεις από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, τις οποίες θα εξετάσει η κυβέρνηση εάν το κρίνει απαραίτητο θ’ ανακοινώσει νέα μέτρα τη Δευτέρα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας αρνήθηκε να προσδιορίσει τα μέτρα αυτά, λέγοντας πως όλα βρίσκονται στο τραπέζι. Δεν έκρυψε, ωστόσο, την ανησυχία που υπάρχει στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως τα όσα λέει συνιστούν «καμπάνα και όχι καμπανάκι». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν είναι από το εξωτερικό. Είναι στο εσωτερικό, είναι τα απαράδεκτα φαινόμενα χαλάρωσης, διότι ο κορωνοϊός δεν έφυγε. Είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας», συνιστώντας σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα πρόληψης και ατομικής υγιεινής.

2. Θα συνεχίσει τις πολιτικές στήριξης της οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Οι πολιτικές αυτές θα οριστικοποιηθούν μετά την Ευροσύνοδο της 18ης Ιουλίου όπου αναμένεται να καθοριστεί το συνολικό πακέτο από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα.

3. Την πολιτική ασφάλειας, δημοκρατίας και ισοπολιτείας σε σχέση με τα ζητήματα του μεταναστευτικού και των επεισοδίων από ακραίες ομάδες όπως είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες με τους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως του μνημείου για τα θύματα της Marfin. Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ να μην καταδικάζει απερίφραστα αυτά τα επεισόδια τον φέρνει ακόμα πιο μακριά από τις δυνάμεις της δημοκρατικής αριστεράς. Δεν είναι τυχαίο, ότι στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις οι μετακινήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πολλές και οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν το πλαίσιο παρεμβάσεων της κυβέρνηση κατά την πανδημία του κορωνοιού…

Check Also

ΣΥΡΙΖΑ: 60 βουλευτές ζητούν να ανάψει το “πράσινο φως” για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Την ανάγκη ενσωμάτωσης των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπευτική στρατηγική της χώρας, μετά τη σχετική γνωμοδότηση …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *