Κρίση στην Ουκρανία: Η Ρωσία ετοιμάζει «ισχυρή απάντηση» στις κυρώσεις των ΗΠΑ

Κρίση στην Ουκρανία: Η Ρωσία ετοιμάζει «ισχυρή απάντηση» στις κυρώσεις των ΗΠΑ

H Ρωσία θα δώσει «μια ισχυρή απάντηση» στις σε βάρος της κυρώσεις που ανακοίνωσαν χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. «Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι θα δοθεί μια ισχυρή απάντηση στις κυρώσεις, όχι απαραίτητα συμμετρική, αλλά ευαίσθητη για την αμερικανική πλευρά», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε

H Ρωσία θα δώσει «μια ισχυρή απάντηση» στις σε βάρος της κυρώσεις που ανακοίνωσαν χθες οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι θα δοθεί μια ισχυρή απάντηση στις κυρώσεις, όχι απαραίτητα συμμετρική, αλλά ευαίσθητη για την αμερικανική πλευρά», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ τόνισε ακόμα ότι η Ρωσία έχει αποδείξει πως, παρά το κόστος των κυρώσεων, είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά.

«Και ακόμη περισσότερο, η πίεση των κυρώσεων δεν είναι ικανή να επηρεάσει την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε σθεναρά τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε στην ίδια ανακοίνωση.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τη θέσπιση αποκλειστικών περιοριστικών μέτρων κατά δύο μεγάλων ρωσικών χρηματοπιστωτικών εταιρειών, καθώς και την επιβολή κυρώσεων με αντίκτυπο στο δημόσιο χρέος της Ρωσίας.

Παράλληλα, αναγνώρισε και τη ζημιά που θα υποστεί η αμερικανική οικονομία λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν