Ροή ειδήσεων

Κρήτη: Γεμίζουν ασφυκτικά οι εντατικές – Το συγκλονιστικό μήνυμα του Διευθυντή της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ

Στα όριά τους, έχουν φτάσει τα Νοσοκομεία στην Κρήτη, και δη το ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, όπου σαρώνει ο κοροναϊός.

Η ΜΕΘ, στο ΠΑΓΝΗ, είναι θέμα χρόνου  να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με κοροναϊό, όπως προειδοποιεί ο Διευθυντής της, Δημήτρης Γεωργόπουλος.

banner1-νοσοκομείο

Μεταξύ άλλων, απευθύνει δραματική έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν, τώρα που τελειώνουν οι διακοπές τους αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους».

Την αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Κρήτη εξέφρασε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Διευθυντής της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Γεωργόπουλος αναφέροντας πως οι εντατικές του Νοσοκομείου γεμίζουν από ανεμβολίαστους και απευθύνοντας έκκληση για άμεσο εμβολιασμό.

«Προς ανεμβολίαστους. Είναι θέμα χρόνου η Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, που ας σημειωθεί είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας (27 κλίνες), να μην έχει τη δυνατότητα να δεχθεί ασθενείς με COVID-19. Η κοινή φράση “γιατρέ κάντε ότι μπορείτε για τον πατέρα μου ή τη μητέρα μου” (όταν ο πατέρας ή η μητέρα θα μπορούσαν εδώ και πολύ καιρό να είναι πλήρως εμβολιασμένοι) φαντάζει παράταιρη. Ιδιαίτερα εάν γνωρίζουμε ότι η Μ.Ε.Θ. ελάχιστα (ή και τίποτε) μπορεί να προσφέρει σε ηλικιωμένους ασθενείς ή σε ασθενείς με σημαντικά χρόνια προβλήματα υγείας. Κάνω έκκληση τώρα που τελειώνουν οι διακοπές να εμβολιαστείτε με τα ασφαλή εμβόλια που υπάρχουν. Αλλιώς οι υπηρεσίες υγείας (προς ανεμβολίαστους και εμβολιασμένους) θα είναι προβληματικές. Και αυτό θα συμβεί με ευθύνη των ανεμβολίαστων και όχι του κράτους», έγραψε στην ανάρτησή του.

Στενάζουν τα Νοσοκομεία στην Κρήτη

Στα Νοσοκομεία της Κρήτης ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα

Σύμφωνα το zarpanews:

  • Στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων: νοσηλεύονται 65 ασθενείς – 61 στην κλινική, 4 στην ΜΕΘ
  • Στο ΠΑΓΝΗ:  32 νοσηλευόμενοι – 32 στην κλινική
  • Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο: 39 ασθενείς – 33 στην κλινική, 6 στην ΜΕΘ
  • Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου: 24 ασθενείς – 17 στην κλινική, 7 στην ΜΕΘ
  • Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: 9 ασθενείς στην κλινική
  • Στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας: 5 ασθενείς στην κλινική
  • Στο Νοσοκομείο Νεάπολης: 6 ασθενείς στην κλινική
Πηγή

Check Also

Δ. Κουτσούμπας: Είναι ώρα να ενισχυθούν οι αγώνες για υγεία, προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας οικονομίας & της κοινωνίας (video)

Είναι ώρα να ενισχυθούν οι αγώνες για υγεία, προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας οικονομίας και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *