«Κοινή Τάση mini fest» της Greenpeace: Οι Ενεργειακές Kοινότητες ήρθαν για να μείνουν

«Κοινή Τάση mini fest» της Greenpeace: Οι Ενεργειακές Kοινότητες ήρθαν για να μείνουν

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο «Κοινή Τάση mini fest» της Greenpeace το περασμένο Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του Ινστιτούτου ETERON, πάνω από 70 ενδιαφερόμενοι για τις Ενεργειακές Κοινότητες ενημερώθηκαν μέσα από τις πλούσιες συζητήσεις και τα ειδικά σχεδιασμένα workshop του mini fest για τους τρόπους δημιουργίας

Ενεργειακές Κοινότητες «Κοινή Τάση mini fest» της Greenpeace

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο «Κοινή Τάση mini fest» της Greenpeace το περασμένο Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στον φιλόξενο χώρο του Ινστιτούτου ETERON, πάνω από 70 ενδιαφερόμενοι για τις Ενεργειακές Κοινότητες ενημερώθηκαν μέσα από τις πλούσιες συζητήσεις και τα ειδικά σχεδιασμένα workshop του mini fest για τους τρόπους δημιουργίας και ανάπτυξης Ενεργειακών Κοινοτήτων.

© Nicoletta Zarifi, Greenpeace

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τα εργαστήρια και τις συζητήσεις ήταν καταλυτικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του θεσμού στη χώρα μας. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την ανάγκη σταθερής ενημέρωσης γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν στις Ενεργειακές Κοινότητες, ενώ ζήτησαν τη διεξαγωγή περισσότερων τέτοιων εκδηλώσεων και εργαστηρίων, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τις κοινοτικές λύσεις αυτοπαραγωγής ενέργειας.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι η δικτύωση μεταξύ μελών και ιδρυτών εν ενεργεία Κοινοτήτων με τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες του mini fest, εξέπεμψε πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα αναφορικά με την ανάπτυξη των υφιστάμενων κοινοτήτων, αλλά ενέπνευσε και σχεδιασμούς νέων

© Nicoletta Zarifi, Greenpeace

Στην κορύφωση των εκδηλώσεων, επισκέπτες, μέλη Ενεργειακών Κοινοτήτων και συνεργάτες και εθελοντές του Ελληνικού γραφείου της Greenpeace, γιόρτασαν όλοι μαζί το κλείσιμο ενός έτους από την παρουσίαση της πλατφόρμας «Κοινή Τάση» μέσα από τα σπαρταριστά κείμενα των stand up comedians Δημήτρη Δημόπουλου και Μιχάλη Σεβαστέρη, ενώ η βραδιά έκλεισε με τις swing μελωδίες της Μαριάννας Παπαθανασίου και της μπάντας της. 

Το μήνυμα που έστειλαν όσοι και όσες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του πρώτου mini fest για τις Ενεργειακές Κοινότητες στην Ελλάδα ήταν σαφές και δυνατό: oι Ενεργειακές Κοινότητες ήρθαν για να μείνουν και να συμβάλλουν στη δίκαιη ενεργειακή μετάβαση που τόσο έχουμε ανάγκη!

Διαβάστε επίσης:

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos