Καθηγητής Καρδιολογίας σε Κούβελα για το καρδιακό επεισόδιο Χαρδαλιά: Σταμάτα να έχεις άποψη για όλα

Καθηγητής Καρδιολογίας σε Κούβελα για το καρδιακό επεισόδιο Χαρδαλιά: Σταμάτα να έχεις άποψη για όλα

“Άδειασμα” εκ των έσω για Κούβελα που συνδέει το επεισόδιο Χαρδαλιά με το εμβόλιο! Τη δική του απάντηση στην ανάρτηση του γιατρού Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι το ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς συνδέεται με το εμβόλιο, έδωσε ο Καθηγητής Καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Βασιλικός. Ο Καθηγητής, ο οποίος

“Άδειασμα” εκ των έσω για Κούβελα που συνδέει το επεισόδιο Χαρδαλιά με το εμβόλιο!

Τη δική του απάντηση στην ανάρτηση του γιατρού Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι το ισχαιμικό καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Νίκος Χαρδαλιάς συνδέεται με το εμβόλιο, έδωσε ο Καθηγητής Καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλης Βασιλικός.

Ο Καθηγητής, ο οποίος κατά τον “μαύρο” Νοέμβρη του 2020 της Θεσσαλονίκης νόσησε βαρύτατα και βγήκε νικητής μετά από νοσηλεία τεσσάρων μηνών, εκ των οποίων οι τρεις στη ΜΕΘ, παρενέβη στη συγκεκριμένη ανάρτηση, απευθυνόμενος προσωπικά στον συνάδελφό του με αυστηρό τόνο:

“Δημήτρη επιτέλους σταμάτα να έχεις άποψη για όλα. Άσε τους θεράποντες καρδιολόγους να έχουν άποψη για το οξύ στεφανιαίο σύνδρομο που υπέστη ο κ. Χαρδαλιάς”, του έγραψε. Έκανε λόγο για γενικολογίες που μόνο κακό προκαλούν, τον κατηγόρησε ευθέως ότι δημοσιοποιεί προσωπικά προβλήματα ασθενούς προκειμένου να στηρίξει θεωρίες συνωμοσίας, ενώ έκλεισε με το σκωπτικό σχόλιο πως “σε λίγο θα ακούσουμε ότι και η εμφάνιση των μεδουσών στις θάλασσές μας σχετίζεται με το εμβόλιο”!

Δείτε ολόκληρη την απάντηση του κ. Βασιλικού: 

apantisi
Θυμίζουμε ότι ο Καθηγητής κ. Βασιλικός έδωσε μάχη στη ΜΕΘ για τη ζωή του πριν μήνες κτυπημένος από τον κορονοιό… Δείτε σχετικό δημοσίευμα…

Κορωνοϊός – Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου ο καθηγητής καρδιολογίας του ΑΠΘ

vasilikos_meth

Επιδεινώθηκε η κατάσταση του καθηγητή Βασίλη Βασιλικού – Αρχικά νοσηλεύτηκε για να λάβει οξυγόνο, ωστόσο τώρα δίνει μάχη για τη ζωή του

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης ένας καρδιολόγος χτυπημένος τον κορωνοϊό.

Πριν λίγο καιρό είχε συγκλονίσει με την περιγραφή του μέσα από την κλινική Covid όπου νοσηλευόνταν, αλλά δυστυχώς η κατάστασή του χειροτέρεψε και εισήχθη στην ΜΕΘ. Ο λόγος για τον καθηγητή Καρδιολογίας του ΑΠΘ, Βασίλη Βασιλικό.

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ότι είχε τα κλασικά συμπτώματα για επτά ημέρες, ενώ την 8η επιδεινώθηκε σημαντικά η κατάστασή του και χρειάστηκε να νοσηλευτεί προκειμένου να λάβει οξυγόνο.

Ο κ. Βασιλικός υποστήριζε σε εκείνη την συνέντευξη ότι θα παραμείνει για περίπου μια εβδομάδα ακόμα για νοσηλεία, ενώ αναφέρθηκε και στις περιπτώσεις που έχασε συναδέλφους του από κορωνοϊό.

«Είχα τρομερή δύσπνοια, αλλά δεν είχα κόπωση, ενώ επίσης έχω την γεύση μου και την οσμή μου» πρόσθεσε, ενώ σημείωσε για τις δυσκολίες που έχουν οι ηλικιωμένοι ασθενείς που νοσηλεύονται στις μονάδες Covid.

«Το πρόβλημα είναι η νοσηλεία των ασθενών, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερες νοσηλεύτριες» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν και οι τελειόφοιτοι φοιτητές των αντίστοιχων σχολών.

Εδώ και πέντε ημέρες ο κύριος Βασιλικός δεν ανταποκρίθηκε όπως αναμενόταν στη θεραπεία του και εδώ και πέντε ημέρες δίνει τη μάχη για τη ζωή στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

«Είναι μια αρρώστια που κρατά καιρό»

Ο κ. Ιωάννης Κανονίδης, διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ανέφερε: «Χρειάστηκε να διασωληνωθεί πριν από 5 ημέρες. Οι θεράποντες ιατροί, αλλά κι εμείς… φαίνεται ότι ο ασθενής αντιδρά θετικά στη θεραπεία του. Δείχνει στοιχεία βελτίωσης, κι ελπίζουμε να το ξεπεράσει».

«Είναι μια αρρώστια που κρατά αρκετό καιρό και εξαρτάται ανά περίπτωση. Στην περίπτωση του Βασίλη τράβηξε αρκετά, αλλά δυστυχώς αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Ο Βασίλης είναι διεθνώς αναγνωρισμένος καρδιολόγος. Σαν άνθρωπος, καθώς τον επισκεπτόμουν, αυτό που έλαβα, ήταν η γενναιότητά του», τόνισε μιλώντας για τον καθηγητή.

Η απάντηση του Καθηγητή Γραβάνη στον Κόυβελα…

«Αν συμφωνούν ο Ιατρικός Σύλλογος και η Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, θα προτείνω στους φοιτητές μου να ετοιμάζονται για μετανάστευση». Τάδε έφη ο γνωστός Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, απαντώντας και αυτός στον κ. Κούβελα.

Ο κ. Γραβάνης επί της ουσίας καλεί τον Ιατρικό Σύλλογο και την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, να πάρουν θέση και να σχολιάσουν την ανάρτηση του κ. Κούβελα, η οποία έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις στα social media.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Κούβελα και την απάντηση του κ. Γραβάνη:

twitter1
twitter2

 Πηγή

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν