Ροή ειδήσεων

Καθηγητής Άλκης Δερβιτσιώτης: Δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας για τις αναστολές (ηχητικό)

“Η αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων είναι διοικητικό μέτρο που επιβάλλεται  στο πλαίσιο της δυνητικής θέσης υπαλλήλου σε αργία, χωρίς την προηγούμενη ακρόαση αυτού”.

Αυτό τόνισε ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ.  Άλκης Δερβιτσιώτης στο Κανάλι Ένα 90,4 FM και  στην εκπομπή “Πειραιάς 24” με τον Βασίλη Ταλαμάγκα και επεσήμανε ότι “η επιβολή του μέτρου προϋποθέτει σωρευτικά, αφενός κατεπείγουσα περίπτωση και αφετέρου διακύβευση του συμφέροντος της υπηρεσίας”. Ο κ. Καθηγητής υποστήριξε ακόμη ότι, “το Ε.Σ.Υ. που λειτουργεί υπό την ασφυκτική πίεση της πανδημίας πλήττεται πολλαπλώς από το δεδομένο ανεμβολίαστων υγειονομικών που καλούνται να παρέχουν πολλαπλώς σχετικές υπηρεσίες στου Έλληνες πολίτες”.

Συνεχίζοντας ο Συνταγματολόγος κ. Δερβιτσιώτης τόνισε: “Η προβλεπόμενη στο άρθρο 206 του Ν.4820/2021 αναστολή άσκησης καθηκόντων άνευ αποδοχών που επιβάλλεται στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς είναι ειδική διάταξη που κατισχύει ως lex specialis κάθε άλλης αντίθετης διάταξης νόμου. Επίσης νομίζω ότι δεν τίθεται ζήτημα αντισυνταγματικότητας, ούτε ως προς την αρχή της αναλογικότητας ιδίως αν λάβουμε υπόψη την επαναφορά των υγειονομικών στην πρότερη υπηρεσιακή κατάσταση, εφόσον εμβολιαστούν με την πρώτη δόση του εμβολίου, ούτε ως προς την αρχή της ισότητας, η οποία επιτάσσει ίδια αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών”.

Ακούστε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρη τη συνέντευξη του Συνταγματολόγου κ. Άλκη Δερβιτσιώτη στον Βασίλη Ταλαμάγκα.

 

kanaliena.grΠηγή

Check Also

«Μάρκος Μπότσαρης»: Η Όπερα του Νικολάου Μεταξά-Τζανή στο Βεάκειο

Η Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *