Κίνα: Σταθερή αύξηση κατέγραψε η συνολική εγκατεστημένη ισχύς για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

Κίνα: Σταθερή αύξηση κατέγραψε η συνολική εγκατεστημένη ισχύς για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στην Κίνα για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έφτασε στα 1,32 δισεκατομμύρια κιλοβάτ στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την ικανότητα παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας της Κίνας. Κατά την προηγούμενη δεκαετία, η Κίνα αναβάθμιζε συνεχώς τις υποδομές ενεργειακής κατανάλωσης που διέθετε,

A pumpjack of Wintershall DEA extracting crude oil at an old oil field in Emlichheim, Germany, Friday, March 18, 2022. Despite the energy transition to renewables to fight climate change, Germany still relies heavily on imports of oil, gas and coal. Most fossil fuels are imported from Russia.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στην Κίνα για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έφτασε στα 1,32 δισεκατομμύρια κιλοβάτ στο πρώτο εξάμηνο του έτους, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την ικανότητα παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Ενέργειας της Κίνας.

Κατά την προηγούμενη δεκαετία, η Κίνα αναβάθμιζε συνεχώς τις υποδομές ενεργειακής κατανάλωσης που διέθετε, ενώ βελτίωσε και την αποτελεσματική διαχείρισή τους.

Το μερίδιο της παραγωγής ενέργειας από μη ορυκτές πηγές αυξήθηκε από το 9,7% το 2012 στο 17,5% το 2022, σύμφωνα με τον Ζανγκ Τζιάνχουα, διευθυντή της παραπάνω αναφερόμενης υπηρεσίας, σε δηλώσεις του στο διεθνές φόρουμ 2023 International Forum on Energy Transition, που πραγματοποιήθηκε στις 5-7 Σεπτεμβρίου στην πόλη Σουτσόου της επαρχίας Τσιανγκσού, που βρίσκεται στα ανατολικά της Κίνας.

Διαβάστε ακόμα:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos