Ιταλία, Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο: Σάλος με χορευτική εμφάνιση του Τζον Τραβόλτα – Στην εκδήλωση θα διαβαστεί ανακοίνωση των αγροτών

Ιταλία, Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο: Σάλος με χορευτική εμφάνιση του Τζον Τραβόλτα – Στην εκδήλωση θα διαβαστεί ανακοίνωση των αγροτών

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής Συνεχίζεται το μουσικό φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, θεσμός της Ιταλικής μουσικής σκηνής αλλά και ‘θερμοκήπιο’ για τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την Ιταλία στο διαγωνισμό Eurovision κάθε χρόνο. Επίτιμος καλεσμένος στο φεστιβάλ του Σανρέμο την Τετάρτη 7/02 ήταν ο θρυλικός ηθοποιός Τζον Τραβόλτα.Ιταλικής καταγωγής, για λίγα λεπτά

Italy Rome Film Festival John Travolta Red Carpet

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Συνεχίζεται το μουσικό φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, θεσμός της Ιταλικής μουσικής σκηνής αλλά και ‘θερμοκήπιο’ για τους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την Ιταλία στο διαγωνισμό Eurovision κάθε χρόνο. Επίτιμος καλεσμένος στο φεστιβάλ του Σανρέμο την Τετάρτη 7/02 ήταν ο θρυλικός ηθοποιός Τζον Τραβόλτα.
Ιταλικής καταγωγής, για λίγα λεπτά ο Τραβόλτα χόρεψε με τον παρουσιαστή Amadeus τα γνωστά τραγούδια που τον καθιέρωσαν στον κόσμο της έβδομης τέχνης – Grease, Pulp Fiction, Saturday Night Fever. Στη συνέχεια όμως οι δύο μετέβησαν σε εξωτερικό χώρο του Θεάτρου Άριστον του Σαν Ρέμο και χόρεψαν, μαζί με τον Fiorello, γνωστός σόουμαν και κωμικός στην Ιταλία, έναν …διαφορετικό χορό. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός ηθοποιός χόρεψε το Il ballo del qua qua, το οποίο στην Ελλάδα γνωρίζουμε ως ‘Τα παπάκια στη σειρά‘, το οποίο ο Fiorello μετέφρασε ως ‘The Qua Qua Dance’.
Με φανερά σοβαρό, ως και βαριεστημένο βλέμμα, ο Τραβολτα χόρεψε το χορό, αν και αρνήθηκε να φορέσει το καπέλο με σχήμα παπάκι το οποίο φορούσαν οι δύο παρουσιαστές του φεστιβάλ. 
Αμέσως θύελλα αρνητικών αντιδράσεων κατέκλυσε τα Ιταλικά κοινωνικά δίκτυα, εφόσον ο χορός φάνηκε σαν αγένεια και ταπείνωση ενός ιερού τέρατος του σινεμά, αλλά γίνεται λόγος και περί χαμένης ευκαιρίας για μια ενδεχόμενη όμορφη συνέντευξη η οποία θα μπορούσε να έχει κανονιστεί στη δημόσια τηλεόραση.
Σημειώνεται επίσης πως οι παρουσιαστές, στην εκπομπή που λαμβάνει χώρα στο τέλος της τηλεοπτικής βραδιάς, γελούσαν πως το σόου σηματοδοτεί το τέλος της καριέρας και των τριών.

Ο Τραβόλτα ενήμερος για το σκετς – Δεν υπέγραψε για την αναμετάδοση του χορού του στη RAI
Η επόμενη μέρα είναι γεμάτη διαμάχες επί του θέματος. Φαίνεται πως ο Τραβόλτα πληρώθηκε 1 εκ. ευρώ από μια Ιταλική εταιρεία υποδημάτων τένις, τα οποία φορούσε και της οποίας είναι testimonial, ενώ η Corriere della Sera μίλησε για το ενδεχόμενο κρυφής διαφήμισης προϊόντος.
Αργά το πρωί της Πέμπτης 8/02 μαθεύτηκε πως ο Τζον Τραβόλτα δεν υπέγραψε την αποδέσμευση για τα δικαιώματα αναμετάδοσης του επίμαχου βίντεο του χορού, με αποτέλεσμα η RAI να μην μπορέσει να το χρησιμοποιήσει. Επίσης, αυτό είχε ως αποτέλεσμα το επίσημο βίντεο να εξαφανιστεί και από διάφορα κοινωνικά δίκτυα μέσα σε διάστημα λίγων ορών.
Σφοδρότατη ήταν σήμερα το πρωί η αντίδραση του παρουσιαστή και καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ, Amadeus, σχετικά με τις διαμάχες γύρω από τον ηθοποιό. “Ο Τραβόλτα επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε πως θα ήταν ευχαρίστησή του να παρευρεθεί. Ήταν ενήμερος για τα πάντα και ποτέ δεν εξαναγκάστηκε να κάνει κάτι. Του είπαμε πως θα παίζαμε μαζί του, κοινοποιήσαμε όλα όσα συνέβησαν, χωρίς εκπλήξεις, χωρίς παγίδες”.
Όσον αφορά το κόστος του Τζον Τραβόλτα στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, η RAI έκανε λόγο για “μια χαμηλή επιστροφή εξόδων” και τόνισε πως με τον ηθοποιό δεν υφίσταται “καμία συμφωνία εμπορικής φύσης”.
Σήμερα 8/02 στο Θέατρο Άριστον αναμένεται ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου, βραβείο Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ταινία Μονομάχος (Gladiator) και που πρόσφατα ανακάλυψε πως έχει Ιταλικές ρίζες.
Στις 9/02 θα διαβαστεί ανακοίνωση των αγροτών στο φεστιβάλ 
Ενώ μέχρι στιγμής έφτασαν στο Σαν Ρέμο δέκα τρακτέρ, ανακοινώθηκε στην συνέντευξη τύπου του φεστιβάλ πως την Παρασκευή 9/02 ο παρουσιαστής Amadeus θα διαβάσει στη σκηνή της μουσικής διοργάνωσης μια ανακοίνωση των αγροτών. Αυτό ενέχει πως – εκτός απροόπτου – οι αγρότες δεν θα ανέβουν στη σκηνή του φεστιβάλ.
Όμως ο Ιταλικός Τύπος σημειώνει πως οι αγρότες που έφτασαν στο Σανρέμο είναι πολύ θυμωμένοι με τη RAI για δυσκολίες στην επικοινωνία με την Ιταλική κρατική τηλεόραση, καθώς δέχτηκαν την πρόσφατη πρόσκληση του παρουσιαστή Amadeus.
Επίσης, επιβεβαιώνεται από τον Ιταλικό Τύπο η διάσπαση στο μέτωπο των αγροτών. Η La Repubblica μεταδίδει πως η οργάνωση “Λύτρωση των Αγροτών” έλαβε από την αστυνομία την άδεια να φέρει δέκα τρακτέρ στην Piazza San Giovanni της Ρώμης, ενώ εγκαταλείφθηκε το σχέδιο για τον αποκλεισμό της περιφερειακής οδού Grande Raccordo Anulare της Ιταλικής πρωτεύουσας. Παράλληλα, ο ηγέτης των Προδομένων Αγροτών, Ντανίλο Καλβάνι, ανέβαλε την παράσταση-διαδήλωσή του για την επόμενη εβδομάδα, για την οποία ζήτησε τη διαθεσιμότητα του χώρου του Circo Massimo.

www.ertnews.gr

NewsRoom
AUTHOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos