Ιταλία: Επιδείνωση των κρουσμάτων σε πολλές περιφέρειες

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ιταλία ζει πλέον επίσημα το τρίτο κύμα της πανδημίας. Σήμερα το βράδυ αναμένεται η υπογραφή της εντολής του Υπουργού Υγείας κ. Speranza, αφού επιβεβαιώνεται η επιδείνωση της υγειονομικής εικόνας της χώρας. Συγκεκριμένα, οι περιφέρειες της Campania και της Emilia-Romagna περνούν στο κόκκινο, Piemonte και Friuli-Venezia Giulia στο πορτοκαλί, ενώ Lazio και Liguria παραμένουν κίτρινες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της περιφέρειας της Lombardia, η οποία ήδη από σήμερα άλλαξε χρώμα και έγινε βαθύ πορτοκαλί, χρώμα στο οποίο θα παραμείνει και την επόμενη εβδομάδα. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης ήταν τα σχολεία να κλείνουν και οι μαθητές να παραμένουν στα σπίτια τους με τηλεμάθηση, αν και τα δημοτικά πάρκα φαίνεται πως θα παραμείνουν ανοιχτά. 

Ενώ λοιπόν η Ιταλία σήμερα ‘γιόρτασε΄ την χορήγηση 5 εκατομμυρίων εμβολίων, πολλές είναι οι επαρχίες που βρίσκονται κοντά στα 200 θετικά κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σύμφωνα με πρόσφατες μετρήσεις, γεγονός το οποίο προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό για κλείσιμο των σχολείων σε πληθώρα επαρχιών.

www.ertnews.gr


Πηγή

Check Also

Εναλλακτικό του AstraZeneca εμβόλιο για τους κάτω των 40 στο Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο — Ανταπόκριση Ευδοξία Λυμπέρη Σε αλλαγή οδηγίας για τον εμβολιασμό προχωρά η αρμόδια επιτροπή …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *