Ροή ειδήσεων

Ιταλία: Διαδεδομένο πλέον το στέλεχος Δ – Στο 1,26 ο δείκτης Rt

Για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, ο δείκτης Rt στην Ιταλία ανήλθε στο 1,26, έναντι του 0,91 της περασμένης εβδομάδας. Επίσης, τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία και κυμαίνονται από 19 έως 40 ανά εκατό χιλιάδες κατοίκους.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία για την πανδημία στην Ιταλία, η κυκλοφορία της παραλλαγής Δέλτα αυξάνεται στην Ιταλία και είναι η πλέον διαδεδομένη, επομένως είναι σκόπιμο να πραγματοποιείται εκτεταμένη παρακολούθηση και αλληλουχία των κρουσμάτων. 

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή στην Ιταλία υπάρχουν 16 περιφέρειες με Rt άνω του 1, με τη Σαρδηνία να φτάνει το 2,24. Ακολουθούν Λιγκουρία (1,45), Μάρκε (1,46), Τοσκάνη (1,43) και Βένετο (1,67)

Με βάση τα νέα κριτήρια αξιολόγησης και επιβολής τυχόν πρόσθετων μέτρων, καμία περιοχή δεν υπερβαίνει τα όρια της κίτρινης ζώνης, αν και περιφέρειες όπως η Καλαβρία (5,7%) και η Σικελία (5,2%) ήδη δείχνουν σχετικά σημαντικά ποσοστά.

Όσον αφορά στον αριθμό των κρουσμάτων, η Σαρδηνία βρίσκεται στην πρώτη θέση με 82,8 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και ακολουθούν Βένετο (68,9), Λάτσιο (68,8) και Σικελία (64,9), κάτι που αντικατοπτρίζεται στον νέο χάρτη ECDC που δημοσιεύθηκε χθες.

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

www.ertnews.gr


Πηγή

Check Also

EUMED 9: Τους ξένους ηγέτες υποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Άρχισε η Σύνοδος

Με την πρώτη συνεδρία αφιερωμένη στην Κλιματική Αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην Μεσόγειο, στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *