Ιταλία: Γεννήθηκε κοριτσάκι από την πρώτη γυναίκα με μεταμοσχευμένη μήτρα

Ιταλία: Γεννήθηκε κοριτσάκι από την πρώτη γυναίκα με μεταμοσχευμένη μήτρα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής Στο νοσοκομείο Cannizzaro της Κατάνια γεννήθηκε ένα κοριτσάκι, από την γυναίκα που έλαβε την πρώτη μεταμοσχευμένη μήτρα στην Ιταλία. Η γέννα αυτού του τύπου αποτελεί πρωτιά στην Ιταλία, και έγινε στην 34η εβδομάδα κύησης, εφόσον η εγκυμονούσα προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Η γυναίκα γέννησε μέσω καισαρικής

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Στο νοσοκομείο Cannizzaro της Κατάνια γεννήθηκε ένα κοριτσάκι, από την γυναίκα που έλαβε την πρώτη μεταμοσχευμένη μήτρα στην Ιταλία.

Η γέννα αυτού του τύπου αποτελεί πρωτιά στην Ιταλία, και έγινε στην 34η εβδομάδα κύησης, εφόσον η εγκυμονούσα προσβλήθηκε από τον κορονοϊό. Η γυναίκα γέννησε μέσω καισαρικής τομής και σύντομα θα δει την κόρη της Alessandra, όνομα της γυναίκας-δότη της μήτρας. Και οι δύο βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, αν και προσωρινά σε απόσταση.

Ο δότης της μήτρας, μια γυναίκα 37 ετών, ήδη είχε γεννήσει, και πριν πεθάνει από αιφνίδια ανακοπή καρδιάς δήλωσε στην ταυτότητά της πως ενέκρινε τη δωρεά οργάνων της εις περίπτωσιν θανάτου – όπως και έγινε.
Ο δέκτης είναι γυναίκα 34 ετών η οποία γεννήθηκε χωρίς μήτρα λόγω της παθολογίας ονόματι σύνδρομο Rokitansky. Ο καθηγητής που επιμελήθηκε την εγχείρηση μεταμόσχευσης πριν από δύο χρόνια, τόνισε πως επρόκειτο περί πολύ δύσκολης επέμβασης και πως ο δέκτης παρακολουθήθηκε σε εβδομαδιαία βάση.

Όπως μεταφέρει η Cοrriere del Mezzogiorno, οι οικογένειες του δότη και του δέκτη βρέθηκαν μέσω Facebook, βρίσκονται σε συνεχή επαφή για τις εξελίξεις, και μοιράζονται όλες τις σχετικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης αυτή της πρόσφατης χαράς. «Λες και η Alessandra έχει επιστρέψει στη ζωή, ένα κομμάτι της ζει ακόμα, είμαστε κι εμείς ευτυχισμένοι» σχολίασε ο άνδρας της γυναίκας-δότη.

www.ertnews.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν